BEZÁR

Közösségi média

Tűzvédelmi próbát tartanak a CATL debreceni akkumulátorgyára mellett

A cég közleményében azt írják, a jogszabályoknál és a hatósági előírásoknál szigorúbb belső szabályoknak akarnak megfelelni.

CATL - akkumulátorgyár - 2023. szeptember 7.
A CATL épülő gyára – 2023. szeptember
Polgár Tóth Tamás

Ma, március 22-én a CATL előre tervezett tűzvédelmi próbát tart az épülő debreceni akkumulátorgyára mellett, külterületen, a tűzgátló falak tesztelése céljából – írta a cég a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében. A tűzvédelmi próbán a berettyóújfalui székhelyű Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltószövetség munkatársai is részt vesznek, a tűz elleni védelemhez szükséges felszereléseket és tűzoltóautókat biztosítanak a helyszínen.

Nem az a tűzoltóság

A CATL által ma reggel kiadott, eredeti közleményben még az állt, hogy a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói működnek közre a tűzvédelmi próbán, azonban a Debreciner érdeklődésére Papp-Kunkli Nóra katasztrófavédelmi szóvivő ezt cáfolta.
Miután ezt jeleztük a közleményt a sajtó számára kiküldő kommunikációs cégnek, kiderült, egy tévedés miatt írták bele a katasztrófavédelmet a szövegbe. A nem sokkal később kiküldött, pontosított közleményben már a Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltószövetség szerepelt.

A Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltószövetség internetes elérhetőségén megadják a tagszervezeteiket is, ezek között egyetlen debreceni van, a Magyar Református Szeretetszolgálat Mentőkutyás, Önkéntes Kutató-mentőcsoport és Tűzoltó Egyesület (4225 Debrecen, Monostorerdő utca 101.).

Szigorúbb szabályoknak felelnének meg

A CATL a közleményben azt írja, felelős gyártóként kiemelten fontos a számukra, hogy a vonatkozó jogszabályoknál és hatósági előírásoknál szigorúbb belső szabványoknak megfelelő megoldásokat használjanak, valamint az, hogy ne csak a gyárban készülő termékek, de a teljes gyártási folyamat és az üzem működése is megfeleljen a cég saját, a jogszabályoknál szigorúbb környezetvédelmi és iparbiztonsági elvárásainak. A közlemény szerint ennek a részét képezi a március 22-i tűzvédelmi próba is.

Ahogy arról március 20-án mi is beszámoltunk, a CATL debreceni akkumulátorgyára másodjára is megkapta a katasztrófavédelmi engedélyét. Az ügy előzménye, hogy a Kúria november végén a nyilvánosságra vonatkozó szabályok megsértése miatt megsemmisítette az eredeti engedélyt, és új eljárás lefolytatására utasította a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...