BEZÁR

Közösségi média

Bayer Zsolt szövegeivel (is) ünneplik az 1956-os forradalom évfordulóját Debrecenben

A publicista éppen most nevezte „farizeus görénynek” és „ócska, hazug, képmutató, aljas kis rohadéknak” az Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozóját kritizáló észt miniszterelnököt.

Október 23-án 10 órakor, a Debreceni Egyetem főépületénél lévő 1956-os emlékműnél tartja ünnepi megemlékezését Debrecen önkormányzata. Az ünnepi beszédet – amelynek előadóját eddig nem fedte fel az önkormányzat – és a koszorúzást megelőzően a Debreceni Ady Endre Gimnázium diákjai lépnek fel „Mindenki szem a láncban” című műsorukkal. A város hivatalos honlapján olvasható információk szerint a produkciót Kapás Dezső, Illyés Gyula, Kassák Lajos, Berzsenyi Dániel, Veres Péter és Bayer Zsolt műveinek felhasználásával alkották meg.

Ugyan a közlésből nem derül ki, hogy a 2016-ban lovagkereszttel kitüntetett, Fidesz-alapító publicistának pontosan mely szövegei fognak elhangozni az ünnepségen, de 2000-ben megjelent egy fényképalbum 1956 címmel, amelynek bevezetőjét, valamint a fotók kísérőszövegeit ő írta.

Bayer Zsolt Bádog nevű blogján rendszeresen ír aktuálpolitikai témákban meglehetősen obszcén stílusú, a kormány politikáját támogató, az ország vezetését bíráló személyeket lejáratni hivatott bejegyzéseket. Tegnap, október 19-én például nemcsak a klímaaktivistákat nevezte „unatkozó, felesleges faszkalapoknak”, de egy másik aznapi szövegében Kaja Kallas észt miniszterelnököt is kiosztotta, miután a balti kormányfő kritizálta Orbán Viktor találkozását Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, kellemetlennek nevezve a két politikus kézfogásáról készült felvételeket. Az észt kormányfőnek azt rótta föl – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterre hivatkozva – Bayer, hogy a férje 30 millió euró értékben kereskedett Putyinnal a háború kitörése után. „Farizeus görény. Ócska, hazug, képmutató, aljas kis rohadék. Úgyhogy Kaja, kajáld tovább a homárt, és fogd be a pofád. Világos?” – írta az ünnepi megemlékezéshez is szöveget szolgáltató publicista.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...