BEZÁR

Közösségi média

NASS

Ha egy álom nem válik valóra… – KineDok Filmklub Debrecenben

A Teljes gázzal című 2021-es cseh és szlovák dokumentumfilmben egy ember mer nagyot álmodni, talán még hisz is abban, hogy valóra válhatnak vágyai. A boldogság azonban mégis elmarad.


Teljes gázzal

cineuropa.org

Miro Remo dokumentumfilmje egy autóversenyzésről szól, azonban mégsem ez kerül előtérbe a történetben. Sokkal inkább a főhős múltja, jelene és jövője a Cineruopa összefoglalója szerint. Jaroslav nem egy ifjú titán, aki nekiindul az életnek, és hajt az álmaiért, hanem egy ötvenes férfi sikertelen házassággal a háta mögött. A vágy azonban még mindig él benne, hogy autóversenyző lehessen, találkozik fiatalkori szerelmével is, aki támogatja és segíti őt vágyai elérésében.


Teljes gázzal

cineuropa.org

A történet azonban nem egy sikertörténet, nem azt mutatja meg, hogy valaki hogyan éri el a vágyait, hanem azt, hogy mi minden gátolja ebben. A film a Cseh Köztársaságban játszódik, egy posztkommunista országban, ahol hősünket épp a kommunista rendszer gátolja az önmegvalósításban. Sajnos azonban, úgy tűnik, hogy a kapitalizmussal sem válik minden elérhetővé, bár sokkal többet tud tenni érte – legalábbis ő így látja. Noha a leköszönt rendszerben jobb élete volt, mégis gyűlöli a kommunizmust, a kapitalizmust pedig azért, mert ez sem hozta meg neki a kívánt eredményeket.

A Teljes gázzal (At Full Throttle/Láska pod kapotou) című dokumentumfilmet október 3-án, kedden lehet megtekinteni 17:30 órakor a Malter teraszán az Alternatív Közösségek Egyesülete és a KineDok Magyarország szervezésében. A vetítés ingyenes.

AT FULL THROTTLE – trailer ENG (dir. Miro Remo, CZ/SK 2021, 85 min.) from D1film on Vimeo.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...