BEZÁR

Közösségi média

Az épített környezet és az ember kapcsolata – A Cívisházakért csoport kerekasztal-beszélgetést rendez Debrecenben

Elsősorban a debreceni cívisházak megőrzésével foglalkoznak, az utóbbi időben beszélgetéssorozatot is indítottak, hogy körüljárják a város építészeti kultúráját és problémáit. A következő kerekasztal szeptember 26-án, kedden 17 órától lesz a Frida Kávéházban, Debrecenben.


A cívisházakért

facebook.com/civishazakert

A korábbi alkalmakkor szó volt helyspecifikus építészeti sajátosságokról és a cívisházak modern integrálásáról a városi környezetbe. Kedden arról lesz szó, hogyan kapcsolódik az épített környezet a debreceni emberek kultúrájához, identitásához, történeteihez és problémáihoz.

„Gyors, erős és ’mesterséges’ urbanizáció történik városunkban, duzzasztva a gazdasági, városépítési, településrendezési, infrastrukturális és szociális problémákat. Ezzel egyidejűleg a népesség a település központi fekvésű lakónegyedeiből a perem- és kertvárosi részekbe, illetve a szomszéd településekre költözik” – írja a Cívisházakért
csoport.

A témáról három meghívott vendég beszélget az érdeklődőkkel, Dorogi Zoltán urbanista és településfejlesztési szakértő, Gábor István, Debrecen főépítésze és Valuch Tibor szociológus, történész. A beszélgetést Márkus Edina, a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetének adjunktusa moderálja.

A kerekasztal-beszélgetésen való részvétel ingyenes, további információk a Facebook-eseményben találhatók.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...