BEZÁR

Közösségi média

Segítenek a Fidesznek eltávolítani a törvénytelenül kihelyezett plakátjait

„Ne rongáld meg, csak szedd le!” – figyelmeztetik a közösségi hálón egymást azok a debreceniek, akik úgy döntöttek, kiveszik részüket a Fidesz választási plakátjainak eltávolításából.

Mint azt a Debreciner elsőként megírta,
a Debreceni Ítélőtábla tegnap döntött: a Fidesz törvényt sértett azzal, hogy engedély nélkül helyezett el választási plakátokat villanyoszlopokon, és a bíróság „a további jogsértéstől eltiltja” a kormánypártot, vagyis ezeket a plakátokat és molinókat el kellene távolítani a megannyi érintett debreceni villanyoszlopról.


Papp László - kampány - választás - plakát
Ez a fotó nem mára virradó éjjel készült
Törő Vanda

A Debreciner tudomására jutott információk szerint a mára virradó éjjel több helyen is belekezdtek önkéntes debreceni polgárok a törvénysértő plakátok eltávolításába. A közösségi hálón is feltűnt ezirányú aktivitás egyik okaként azt írták a kezdeményezők, hogy „ha akkor sem tartotta be a törvényt a Fidesz, amikor kiaggatta ezeket a plakátokat, akkor miért éppen a bíróság jogerős végzését tartaná be”.

Többen feltették a kérdést, hogy sértenek-e bármiféle törvényt, ha a törvénysértő plakátokat leszedik. Vagy éppen ezáltal áll helyre a törvényesség Debrecenben? Mások arra figyelmeztették társaikat, hogy a Fidesz plakátjainak leszedésekor ne rongálják meg azokat, hiszen mindegyik magántulajdon, a Fidesz tulajdona, ezért ne károsodjanak. Egyszerűen csak szedjék le és tegyék az oszlopok mellé.

A Debreceni Ítélőtábla tegnapi döntésére a Fidesz debreceni szervezete eddig még nem reagált nyilvánosan, így a plakátjainak „népi eltávolításáról” sem. Egyelőre nem nyilatkozott a jogi végzettségű Papp László polgármester, aki képmásainak számossága okán a leginkább érintett a vadplakátolásban, de nem szólalt meg a több szempontból érdekelt Kósa Lajos, a Fidesz debreceni elnöke, pártja országos kampányfőnöke sem.

Hallgat az önkormányzati média és a kormánytámogató debreceni sajtó többi szereplője is.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...