BEZÁR

Közösségi média

Le kell szednie a Fidesznek az engedély nélkül kihelyezett debreceni plakátjait – így döntött a bíróság

A Fidesz hazudott, amikor azt állította, hogy van engedélye a debreceni plakátjai kihelyezésére a villanyoszlopokon – mondta Varga Zoltán, aki panaszt tett a vadplakátolások ellen.


plakát - Fidesz - választás - Papp László
Plakáton is, molinón is Papp László fideszes polgármester – az e.on oszlopaira rögzítve
NT

A Debreceni Ítélőtábla felülbírálta a helyi és a területi választási bizottság döntését, és igazat adott Varga Zoltán, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás polgármesterjelöltje keresetében foglaltaknak. Eszerint a Fidesz-KDNP szabálytalanul helyezett el számos választási kampányplakátot Debrecenben az e.on lámpaoszlopain, és bár a Fidesz helyi szervezete azt állította, hogy Vargáék hazudnak, vagyis megvan minden engedélyük, ez nem igaz – tudatta a Debrecinerrel az ellenzéki polgármesterjelölt. A Fidesz törvényt sértett, a bíróság döntése „a további jogsértéstől eltiltja” a pártot, vagyis Varga értelmezése szerint a plakátokat és a molinókat le kell szedni a nem engedélyezett helyekről. A bíróság döntése ellen fellebbezésnek helye nincs. (A bírósági végzést alább teljes terjedelmében közöljük.)

A Debreciner megkérdezte Varga Zoltánt, mi lesz a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás molinóival-plakátjaival, amelyeket a napokban már ők is direkt olyan helyekre raktak ki Debrecenben, ahova nem lehetne engedély nélkül, ám úgy voltak vele, hogy ha a Fidesznek lehet, akkor nekik is. Ezeket – ígéretükhöz híven – leszedik?

„Mi jó fejek vagyunk, én pedig bármily meglepő, törvénytisztelő állampolgár vagyok, ezért amint a Fidesz eleget tesz a bíróság határozatának és leszedi a saját plakátjait, molinóit ezekről a helyekről, mi is megtesszük minden különösebb felszólítás nélkül. Ám úgy érzem, vége van annak a világnak, hogy a Fidesz bármit megtehet, s az ellenzék tagjai fejüket lehajtva elfogadják, hogy ők az ujjuk köré csavarhatják őket. Én ki fogok állni saját magamért és az ellenzékért is, bármikor. Vagyis addig, amíg a Fidesz-KDNP felületei kint vannak, addig mi sem szedjük le” – mondta Varga Zoltán.


választás - plakát - Varga Zoltán


választás - plakát - Varga Zoltán


választás - plakát - Varga Zoltán


választás - plakát - Varga Zoltán

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...