BEZÁR

Közösségi média

Meghirdették, majd törölték, de mégis megtartják a debreceni KATA-tüntetést

Valakik a Fórum elé szerveznek demonstrációt.

A Debreciner közösségi oldalán is megosztottuk azt a Facebook-eseményt, amelyben ma, július 12-én 16 óra 30 percre Debrecen belvárosába hirdetett tüntetést egy magánszemély a kormány azon törvénytervezete ellen, amely nagy mértékben korlátozza azok körét, akik katás vállalkozóként adózhatnak. (Az Országgyűlés fideszes többsége mostanra megszavazta a kormány előterjesztését.) Néhány órával a tervezett kezdést megelőzően azonban törölte az eseményt. A szervező a Debreciner kérdésére elárulta, „jövőbeli jogi procedúrák” tántorították el az eredeti szándékaitól.

Kevéssel 15 óra előtt azonban arról értesültünk, hogy mégiscsak lesz ma tüntetés, valaki ugyanis – egy nem valós profil felhasználásával – Facebook-eseményben hirdeti, hogy 16 óra 30 perckor tüntetés lesz a Fórum bevásárlóközpont előtt.

KATA-tüntetés - Budapest
A fotó a mai fővárosi tüntetésen készült
Facebook

A nap folyamán Budapesten is tüntetést szerveztek a KATA miatt, a demonstrálók egy része a Kossuth térről átvonult a Margit hídhoz, amit lezártak, és sávokat foglaltak el az Erzsébet hídon is. A tüntetés jelenleg is tart, az eseményeket többek között a Magyar Hang oldalán is lehet követni.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...