BEZÁR

Közösségi média

800

A cigányok ideje

Tessék már megmondani, méltóságos nagyurak, hogy hová lett az a tömérdek pénz, mert a cigányoknál nincs, annyi biztos, még ha jó néhányan igen meggazdagodtak, és lettek a sajátjaik elnyomói, akkor sem!


Horváth Ferenc

Horváth Ferenc archívumából

Hallották már azt a mondást, hogy a szeretet képes ölni is? Nomármost, azt a „szeretetet”, amit egy előítéletes vagy éppen rasszista ember érez a hátrányos helyzetben lévő, esetleg még a rasszjegyeit is viselő emberek iránt, nos az ilyen „szeretet” szerintem képes ölni. Gondoljuk tovább a dolgot. 2009-től a magyar társadalom nagytöbbsége nagyon komoly szinten előítéletessé vált. Ez okozta – többek között – a cigányok hátán bejutó szélsőségesek sikereit, amikor is annyira „szerettek” minket, hogy retorikájuk folyományaként néhány bűnöző még „ritkította is az állományt”.

Persze a rendszerváltozás óta sok minden más is megváltozott. A szerintem aljas, álkeresztény, cigány- és szegénygyűlölő Fidesz, nomeg a „keresztény” kicsi énje hol „szabályozta”, hol megfékezte, hol szabadjára engedte a gyűlöletet, hogy jó sok szélsőséges, a kocsmákban politizáló emberi lény is rájuk szavazzon. Mostanában „jóban” is vannak a magyar populációban fellelhető előítéletes és rasszista egyedekkel – gondolom, a nagy kereszténység szent nevében.

Úgy néz ki, hogy a NER-maffiának sikerült pórázt rakni az erőszakos, párezer forintért dühöngő és romboló tömegek nyakába. Ide sorolom a Toroczkai-pártot, a Jobbikot, a Budaházy-féle szárnyat, a Betyársereget és az előre küldött helyőrséget, a Magyar Önvédelmi Mozgalmat is, akik között kvázi verseny dúlhat a NER kegyeiért. Ha Toroczkai marad az esélyes, akkor lehet, hogy egyszer csak a fasiszta, mindent uralma alatt tartó Fideszt a nagy pénzhiány miatt leváltja a nemzetszocialista érzelmű párt! Az lesz csak a szép új világ! Megoldások nélkül, erőből! Jöhetnek majd a bűnbakok, ugye? Nem ismerős a forgatókönyv senkinek? Hjaj…

A MÖM esetében született egy beadvány is, ahol az államszervezet működéséért is felelős köztársasági elnököt kéri fel az Új Alternatíva Párt vezetősége Ujhelyi Sándor elnök által: akadályozza meg azt, hogy újra felüsse a fejét a közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése, ne ejthessék újra foglyul a saját lakóhelyeiken a cigány származású magyar állampolgárokat! A vélt vagy valós sérelem mentén vonulgatós paramilitáris, semmiféle felhatalmazással nem rendelkező emberek ne kezdjenek el önbíráskodni, megfélemlíteni semmivel nem alátámasztható rendteremtés jogcímén!

Hát igen! Megint kezdetét vette a „cigánypolitika” a cigányok között. Bő egy év múlva választás! Semmi más lényege nincs, csak annyi, hogy ki hajtsa járomba a magyarországi cigányok fejét. (A politika az most csak vicc volt a fenti szóösszetételben, mert az igazi cigány politika az nemzetbiztonsági kockázatot jelentene igen sok előítéletes szemüveget viselő nem cigány ember számára.)

Nagyon úgy néz ki, hogy Sztojka Attila a kiválasztott, aki majd a Fidesz-KDNP fennhatósága alá helyezi a cigányokat a gyenge kis „politikájukkal” együtt. Most éppen az Országos Roma Önkormányzatot nyírja a Fidesz a múlt bűnei miatt, amiben ő maga is benne volt vastagon a köztörvényes bűnöző Farkas Flóriánjával. Hol van már az a Türr István Képző és Kutatóintézet, kérem!

Most, hogy pert nyert a Belügyminisztérium az ORÖ ellen, két eset lehetséges, ami inkább egy:

a.) Vagy feloszlatják ORÖ-t, és ennyi elég nekik, vagy végleg megszüntetik a roma nemzetiségi önkormányzati semmit nem érő rendszert, ami azért nem lehetséges, mert ott van még 12 másik nemzetiségi önkormányzat, akik jól elvannak a langyos vízben, nemigen politizálgatnak a nagy megbízó levelük ellenére. A Fideszre szavaznak szépen. A jobbak komolyan veszik a nemzetiségi törvényt, és az anyaországi támogatásokkal karöltve szépen építgetik a kultúrájukat, az eszközrendszereiket, a strukturális alapjaikat, intézményeiket. Csak a cigány politizál ész nélkül, mintha bármit is érne vele. Tehát, a nemzetiségi önkormányzati rendszer marad.

b.) Inkább várható az, hogy a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség szépen beleolvad az új politikai állatorvosi lóba, a Cigány Közösségek Szövetségébe. Mindig mondtam, hogy a roma nemzetiségi önkormányzatiság nem más, mint aktuális szolgaklónja az aktuális kormánynak. És mindig mondtam azt is, hogy a cigányok felzárkóztatására szánt milliárdok pontosan itt tűnnek el valahogy a süllyesztőben. Hát nem érdekes?! Jaj, elnézést! Senkit nem akartam vádolni. Csak tessék már megmondani, méltóságos nagyurak, hogy hová lett az a tömérdek pénz, mert a cigányoknál nincs, annyi biztos, még ha jónéhányan igen meggazdagodtak, és lettek a sajátjaik elnyomói, akkor sem! Hol a Cziffra-palota, hol a Világsátor Roma Kulturális Központ, milyen komoly gazdasági és jövedelmi eredmények származtak a roma programokból? (Mondjuk, lehet, hogy most az a cél, hogy az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai épülete Cziffra-palota legyen? Ki tudja. Ciki lenne..)

Persze, ha szökőkutat építettek a romák felzárkóztatására szánt pénzből, vagy sportcentrumot, amit aztán a helyi – talán – kézilabdacsapat használhatott kizárólagos joggal, vagy ott a központ ugyan, de beköltözik a roma vezető a családjával együtt életvitelszerűen oda, akkor szerintem nem sok értelme van a roma politikának. Nincs kedvem mindnek utánanézni és belinkelni. Biztosan emlékszem ezekre az esetekre, remélem mások is!

Még egy szó! Az országos, a megyei, és a helyi szintű roma nemzetiségi önkormányzati rendszer egymástól független, valós együttműködés közöttük nincs, tekintélyelvű katyvaz az egész, és – hasonlóan a magyar parlamenthez: a büntetett előélet vagy a képzetlenség nem akadálya semminek. Néha nagy röhögésre késztett egy-két milliomos roma megszólalása, de el kell fogadnunk, hogy 13 éve csak a Fidesz… Az állam csecsén, igen korlátozott módon, alap- és feladatalapú normatívákból élnek meg. Olyan csekélyke a mozgásterük, hogy azt el se bírják önök képzelni! (Az más tészta, hogy a Fidesz-közeli jó káderek, tekintet nélkül arra, hogy mihez értenek, nagyon szép vállalkozásokat visznek a hátukon. Nem is értem, hogyan, és itt most hadd mosolyogjak. Értem én. Strómanok ők is, olyan szentjánosbogárnyi zsebpénz-Lölők.)

A populáció pedig keményen haragszik a szegény megválasztott roma nemzetiségi önkormányzati képviselőire, mert a kultúrát, a táboroztatást, a rendezvényszervezős mulatást, egy-két gyermekprogramot, mások által finanszírozott képzési programot, ahol az ő feladatuk csak a toborzás, nem lehet megenni (vagy csak időlegesen lehet megenni), nem lehet belőle eltemetni egy hozzátartozót, nem lehet érte kenyeret venni a boltban… Talán ott van valami respektjük a cigány nemzetiségi képviselőknek, ahol karizmatikus a vezető, vagy a helyi önkormányzat pozitívan áll hozzájuk. Ott talán van némi értelme, hogy nem egy cigány közhasznú egyesület tárgyal, hanem ők. Persze csak akkor, ha vannak olyan jók, mint egy közhasznú egyesület, és az egyesület nem azért közhasznú, mert a Fidesz tömi pénzzel…

Egy dologra azonban nagyon alkalmas a roma nemzetiségi önkormányzati rendszer, mégpedig arra, hogy soha, de soha ne lehessen esélye semmire egy saját jogon a parlamentbe vágyó romapártnak!
Feleim! Marad a szolgaság. Maradnak a belső elnyomók. Persze fejlődjetek közben, ha tudtok! Lehet, hogy fogtok is fejlődni, csak a gerinceteknek kell nagyot hajolnia, ha van hozzá gusztusotok. Az a szerencsénk, hogy az idő múlása mentén – és nem a Fidesz jóvoltából, hanem Európa segítségével – jobban élünk, mint 20 éve. Ki tudja, meddig? Akár még orosz és kínai gyarmat is lehetünk! Majd írok arról, én hogyan látom a tömérdek akkumulátorgyár, katódgyár, akkumulátor összeszerelő üzem megjelenését az országunkban. Az én szememben a tárgyban a kormány tagjai hazaárulók a szó szoros értelmében! Persze, ha így folytatódik, lehet, hogy nemsokára éhen hal egy ember, aztán egy másik, mert nem az államon múlik, hogy ez nem így van… Esetleg több lesz a másoknak teljesen kiszolgáltatott ember!

No, most váltsunk egy kerékfordulási irányt! Mindig mindenki azt hangoztatja, hogy a hátrányos helyzetű embereket – most sarkítok -, a cigányokat meg kell segíteni! Mindezt úgy, hogy ha valaki segítségre szorulna, akkor a sorrend: tehetősebb rokon, aztán ha nincs ilyen, akkor a szeretetszolgálatok, ha azok se, akkor a helyi önkormányzat (no nem a csöves nemzetiségi, mert annak erre nem adnak pénzt), ha az se segít és még mindig élsz, talán az államtól is kérhetsz segélyt! Ezek után elmehet Esze Tamásnak Tarpára sót árulni az a szerencsétlen egybites agyú papucsállatka, aki azt hiszi, hogy két kézzel szórja a pénzt a cigányokra a kormány. Nem szórja. Nem szórja a magyar szegényekre és a kisnyugdíjasokra sem. Nem szórja a szegény nagycsaládosokra sem! „Ott pusztuljanak el, ahol vannak alapon” él 3,5-4 millió ember ebben az országban, hogy Ön jobb módban éljen, haladhasson kedve szerint, kedves olvasó. Egyre több az önkormányzati temetés.. de nem akarnak pusztulni ezek a fránya magukra hagyott magyarországi „szegénymagyarok”! Adót ők is fizetnek egy szelet kenyér után is, a közszolgáltatások után is (ha van, ha még van), meg minden után is, ha jut rá.
Ha nem jut rá, lassan elveszítik mindenüket. Sok-sok ezren jogcím nélküli bérlők vagy árverezés alatt álló szerencsétlenek. De mit számít ez, csak legyen jó sok beruházás olcsó munkaerővel, az kell az országnak vagy inkább a nyerészkedni vágyóknak!

Persze csak addig haladhat, amíg el nem szegényedik. Ebben szoktak segíteni a NER-maffián keresztül a saját fajtatársai. Ha szemet vetnek a vagyonára, kedves olvasó, nagyon kell vigyázni! Érdemesebb jó olcsón odaadni nekik! Tudom én, hogy tud magára vigyázni! Azért vannak a gyerekei már külföldön, távol Öntől..

Milliónyi bajt, gondot, bűnt és okot fel lehetne sorolni, hogy hogyan fosztotta ki a Fidesz – karöltve a bankokkal, a befektetőkkel, a behajtókkal és a végrehajtókkal egyetértve – ezt az országot. Jelzem, nagyon. Hogy kerül a csizma az asztalra? Csak úgy, hogy a cigányok élenjárnak ebben a cipőben, saját belső elnyomókkal és olyan közigazgatással, amiben egy szemernyi tolerancia nincs irántuk.
Vegyék ezt egy érzékenyítő jegyzetnek, mert 3,5-4 millió ember nem lehet mind cigány származású magyar ember… Minden olyan kicsiben, mint nagyban!

(Ez a jegyzet – mint ahogy az itt megjelenő összes publicisztikai írás – a szerző véleményét tükrözi.)

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...