BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

A vándorbillentyű

Sajnos olyan alapvető dolgokat sem egyszerű ilyen körülmények között leírni, hogy Debrecen vagy Debreciner, de igazából még csak azt sem, hogy dolog.


billentyűzet

Miklovicz-Nyikos Mónika

Középiskolás koromban sok Stephen King könyvet olvastam. Az egyik legismertebb, és az általam leginkább kedvelt regény tőle a Tortúra. Egyébként ez azon kevés könyvek egyike, amelyik méltó filmes adaptációt kapott. A cselekmény része, hogy a főhőst, Paul Sheldont írásra kényszeríti önjelölt ápolója, azonban egy olyan írógéppel, amiről hiányzik az E betű, így főhősünk az E-k helyett szóközt használ, és majd utólag, manuálisan, ceruzával írogatja be a kimaradt karaktereket.

Azt el tudtam képzelni, hogy ez milyen dühítő lehet, azonban nemrégiben teljes sorsközösséget is érezhettem Paul Sheldonnal, ugyanis az én laptopom billentyűzetéből egy szintén gyakori betű, a D ugrott meg. A mai XXI. században egy karakter hiánya egyébként korántsem pótolhatatlan, például használhatsz képernyő-billentyűzetet, aminek segítségével leírod a D-t, majd ezt kimásolod. Amennyiben a szóban forgó betűre van szükséged, úgy a Ctrl plusz C billentyűkombinációt kell alkalmaznod, így megjelenik a kívánt karakter a képernyőn is. Hosszútávon azonban ez mégsem tartható, hiszen gyakorta előfordul, hogy mást másolunk a vágólapra…

Sajnos olyan alapvető dolgokat sem egyszerű ilyen körülmények között leírni, hogy Debrecen vagy Debreciner, de igazából még csak azt sem, hogy dolog. Esetleg, ha ismerősnek szeretném azt kifejezni, hogy valami nagyon vicceset írt, akkor szintén a kettőspont és D lenne a megfelelő reakció, azonban ha fent leírtakat unom már alkalmazni, beszélgetőpartneremnek meg kell elégednie a kettőspont és zárójellel, így: 🙂

Aztán ott van a játék, ha valaki játszik az tudja, hogy nem elsősorban a nyilacskákat használja egy bizonyos karakter irányítására, hanem a W,A,S,D tökéletes kvartettjét. Következésképp az én karakterem nem képes jobbra közlekedni, ha ezt a billentyűzetet használom, hiszen a D erre való. Nyilván ezt is át lehet állítani, de nem véletlen, hogy ez a négy betű lett kiválasztva az irányításra, hiszen gyakorta ide lettek elhelyezve a támadást, védekezést elindító billentyűk is. Szóval át lehet állítani, de úgy kevésbé lesz kényelmes: nem érünk el egy kézzel mindent.

A megugrott billentyű egy ideig párom pénztárcájában töltött több vendégéjszakát, ám egy effajta mobilház sajnálatos módon nem a legideálisabb lakhely egy ilyen tárgynak. Ezt vélhetően ő is tudta, hiszen nemsokára innen is megszökött. Az elveszett billentyűről azóta sem hallottunk semmit. Ismertetőjegyei: fehér, testén enyhén jobbra dőlő fekete D alakzattal.

Itt olvasható a többi REGGELI FELES – a Debreciner ébresztőrovata.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...