Már egy nagy múltú szállítmányozó cég is a Fidesz parlamenti képviselőjét gazdagítja – 24.hu

A trafikbotrány főszereplőjeként is ismert Horváth István és családja milliárdos cégbirodalmat épített ki. Már az 1991 óta működő, a szállítmányozás teljes palettáját lefedő Sió-Trans Kft. is a kormánypárti politikusé.

Több mint 2,8 milliárd forint bevételt és csaknem 200 millió forint profitot könyvelt el 2021-ben az a szállítmányozással foglalkozó társaság, amely néhány hónappal ezelőtt került Horváth István Tolna megyei fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségébe – tudta meg a 24.hu.

24.hu

24.hu

Horváth István az a fideszes parlamenti politikus, aki még szekszárdi polgármesterként főszereplője volt a dohánybolt-koncessziók kiosztását övező botránynak, valamint kivette a részét az Orbán Viktor vejéhez köthető Elios-ügyből is. Politikai karrierje viszont ezután is töretlen maradt, sőt az előző kormányzati ciklusban Horváth államtitkári posztot kapott Kósa Lajos minisztersége alatt, családja pedig milliárdossá vált ez elmúlt években.

A támogatások másik kedvezményezettje a hivatalosan a fideszes politikus – eredetileg angoltanár – felesége tulajdonában álló Bikácsi Agrár Kft. Ez a cég kilenc részletben nyert el összesen 986 millió forintot egyebek mellett saját húsüzem létrehozására és szarvasmarhatelep-fejlesztésre. Emlékezetes, hogy az utóbbi pályázathoz hasonlón nyert korábban Kósa Lajos akkor 83 éves édesanyjának cége is 123 millió forintot, a történtek után kiszállt a cégből, amit már meg is szüntettek, és a tulajdonosok a támogatásról is lemondtak.

További részletek a 24.hu cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!