BEZÁR

Közösségi média

Országszerte tiltakoznak az akkumulátorgyárak építése ellen a civilek – hvg.hu

Több tervezett iparbővítés ellen is tiltakoznak a lakosok országszerte, de a hatósági eljárások folynak tovább, az ünnepek alatt is fontos döntések születtek. Győrben, Debrecenben és Komáromban sem álltak le az ipartelepítési eljárások decemberben.

Nagy lépésekkel haladunk afelé, hogy akkumulátor nagyhatalommá váljon Magyarország. Szijjártó Péter az elmúlt év derekán sorra jelentette be az újabb és újabb gyárakat – emlékeztet a hvg.hu.

hvg

hvg.hu

Legalább egy tucat helyen már üzemelnek a gyárak, míg fél tucat településen egyelőre a beruházások előkészítése folyik, Debrecenben egyszerre két üzem építésével is sokkolják a helyieket.

Az ünnepek alatt elcsendesedtek a tiltakozások, de kormányzati hivatalok nem pihentek, karácsony és szilveszter környékén is születtek döntések. Komáromban az ipari park bővítése ellen kezdett aláírásgyűjtésbe egy civil szervezet kedden, mert december 28-án a Magyar Közlönyből derült ki számukra, hogy egy tizenöt helyrajzi számon levő, nagyjából 125 hektáros területet beruházási célterületté minősítettek, itt bővítenék a komáromi ipari parkot.

Debrecenben pedig a decemberi civil fórumok után hivatalosan is közmeghallgatást tartanak a legnagyobb európai akkumulátorgyár építéséről, itt a tereprendezés már folyik, csak a környezetvédelmi engedélyre van szüksége a beruházónak az építkezés megkezdéséhez.

Debrecenben sem csitul a lakosok tiltakozása. Januárban a törvényi előírásoknak megfelelően a hatóságok is közmeghallgatásokat tartanak, az egyiket január 9-én, a másikat majd a hónap végén, 20-án.

További részletek a hvg cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...