Itt a bejelentés: még nagyobb lesz a debreceni BMW-gyár – hvg.hu

Jelentősen bővíti Debrecenbe tervezett beruházását a BMW. A gyár mellett, ahol a német konszern új elektromos járműveit, a Neue Klasse példányait gyártják majd, akkumulátorokat összeszerelő üzemet is építenek.

A BMW így kétmilliárd eurót fektet be Debrecenben, és az új akkumulátorüzemmel további ötszáz embernek ad munkát 2025-től – írja a hvg.hu.

hvg

hvg.hu

A BMW ma jelentette be, hogy 500 millió euróval, több mint kétmilliárd euróra emelte a Debrecenben épülő elektromosjármű-gyárba tervezett beruházását. Az autógyártó korábban azt mondta, hogy több mint egymilliárd eurót költenének el a cívis város határában épülő gyárra, a mostani bejelentés szerint ez bővül ki egy félmilliárd euróba kerülő nagyfeszültségű akkumulátor-összeszerelő üzemmel.

A Debrecenben készülő összes új BMW modell – köztük a tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse – akkumulátorát helyben fogják összeszerelni. A következő generációs, hengeres akkumulátorcellák ott kerülnek majd akkumulátorházakba, azokba a fémből készült házakba, amelyeket később az autók padlólemezébe építenek be.

További részletek a hvg.hu cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!