BEZÁR

Közösségi média

800

Szenvedő dörgedelem

A bűnbak neve mindegy. Nekünk, akik lassan önmagunkat is utáljuk, mindegy, csak gyűlölni tudjunk.


Békemenet - 2021. október 23. - Fidesz

Facebook

Mottó: Vannak pillanatok, amikor a harag, ha megfelelően használjuk, szükséges és hatékony eszköz. Azonban a düh és az agresszió darabokra tépheti azt, aki kimutatja. Lewis Howes

Az eleddig közömbös, a másikat lenéző, másokat kinevető, csak a maguk javát néző, fennhéjázó átlagemberekhez szólok, akik eddig úgy vélték: ha lelketlenek, ha nem törődnek mások szenvedésével, ha hallgatnak, amikor mások szenvednek, ha odasimulnak az erőshöz, akkor ők védettek.

Mondok egy rossz hírt. El fog jönni az idő, amikor az ilyen emberek magukra fognak maradni, szánalomra méltók lesznek és elsírják magukat, amikor mások – annak ellenére, hogy a segítséget nem érdemlik meg – segítenek majd rajtuk. Most még felszegett fejjel röhögitek ki a szánalomra méltót, a segítségre szorulót, a hátrányos helyzetben lévő embereket, a hajléktalanokat, mert útközben megkérgesedett a szívetek és elhagytátok a lelkeiteket!

Mondjátok! Kezditek már érezni a lét bizonytalanságát? Milyen érzés? Sok a villany vagy a gázszámla, vagy mindkettő, drága az élelem, sokba kerül a fa, elvesztetted a hivatali munkádat, magadra maradtál, beteg vagy, beteg a gyereked, nincs pénzed, aranyad se a zálogba, senki nem szeret, senki nem segít, elhagyott a családod, már az uzsorás is elzavart?! Hol tartasz domine? Quo vadis?

Te full keresztény! Tudod te, ki az a Péter apostol? Igaz, minek is, az a jó, ha buta vagy!


Békemenet - 2021. október 23. - Fidesz

Facebook

Kezditek már érezni, hogy a rossz államvezetés milyen létbizonytalansághoz tud vezetni? (Jaj, mennyi lesz holnap a kenyér, anyu!) Mert mi kell ahhoz, hogy egy központosított nacionalista államhatalomból nemzetiszocialista állam legyen? Megmondom: gyűlölködés, elégedetlenkedés, a kormány aljas hazugságai, széteső gazdaság, éhínség és néhány bűnbaknak jó társadalmi népréteg.

Hogy is indul ez? Valakit okolni kell. Van harag, de nem tudjuk, hogy ki ellen irányításuk. Ekkor jön a megváltó, a nemzetvezető, a nagy király, az aljas, a féreg, az isten, az ördög – mindegy is, hogy hívjuk -, aki tudja, bűnbak kell nekünk, hogy ne érezzük magunkat olyan gyatrán azért, mert gyengék vagyunk vagy sokat hibáztunk, vagy egyszerűen csak tele vagyunk elfojtásokkal: és a vezér utat mutat.

Megmondja ki a rossz, ki lehet a hibás azért, mert mi bénák vagyunk, mert mi a tanult tehetetlenség állapotában vagyunk, és éppen iíratjuk magunkat, az életünket, a tehetetlenségünket, mint egy kisgyerek az anyacsavarját, ami beleesett a mészbe… (A vicc folytatása most elmarad.) A bűnbak neve mindegy. Nekünk, akik lassan önmagunkat is utáljuk, mindegy, csak gyűlölni tudjunk: Junker, Brüsszel, Soros, a zsidók, a cigányok, az arabok, a migránsok, a pirézek, Zelenszkij vagy Biden, nekünk teljesen mindegy, csak legyen egy közös ellenségképünk és egy erőskezű, akárcsak látszatra is hozzánk hasonló nagy hős! Mint Viktor! Igen, igen, mint például a böllér Viktor, aki bárkinek nekimegy, semmije sincs (de az látszik) és mindig harcol érettünk. Jól-rosszul de harcol, kampányol, állandóan félelemben tart, vészhelyzetek hirdet, ne sokára szükség- és hadiállapot is lesz, mindjárt belelépünk valami háborúba is, csak féljünk! Minden nap jöjjön el a gyűlölet órája az M1-en, és mindenki keresse a maga Goldsmith-szét, máshol!

Pitiáner klónja ebben az idegállapotba jövésnek Petike, a világjáró, akinek csak Magyarország számít és mi, a magyarok! A tévedhetetlen magyarok. Lám, kiküldi a követeit Peti a meccsre is, hogy a nép fiai legyenek, ne feledjék el, hogy honnan jöttek és ki diktál nekik, még ha azok diplomaták is, nem pedig futsal bajnokok..Na, de ne ragadjunk le néhány különösen unszimpatikus figura miatt Magyarországon!
Ellenzéki oldalon is vannak malipulátorok és tűagyúak. Akár össze is játszhatnak olykor, olykor.

Elnézést kérek a szarkasztikus jellemzésük miatt, de bírják, azért közszereplők, no meg szerintem tolvajok is!

Hú! Tudsz még nevetni? Mersz is? No, akkor nincsen baj!


Békemenet - 2021. október 23. - Fidesz

Facebook

Gondolkodjunk, úgy általában: Először a munkások nyalják be a nemzetiszocialista vagy a kommunista diktatúra eszméit, mert szebb jövőt jósolnak nekik, alternatívát a testi-lelki-anyagi csődközeli állapotuk helyett. Aztán a tőkés és a csőcselék is lát bennük fantáziát. Egy jó szónok, egy jó politikus mindenkinek ígér bármit, csak rá figyeljenek vagy rá szavazzanak, aztán dönt arról, melyik társadalmi csoportot érdemes neki nyíltan vagy burkoltan, a saját érdekei szerint előnybe helyezni a többivel szemben.

Ha pedig már itt tart a történelem, hiába az erkölcs, hiába a 10 parancsolat: az emberi aljas kapzsiság a problémákra dávidcsillagot, barna és rózsaszín háromszögeket gyárt.. Elvesz, elragad, feldúl, beköltözik az agyadba, meghatározza a szokásaidat, a félelmeidet, formálja az ellenségképedet, a jellemedet, gyúr a túlélési ösztöneidre, és ezt egészen addig csinálja, amíg egy irányítható tetves báb vagy egy mások szenvedése iránt teljesen közönyös, látszólag egyenrangú partnere leszel az elnyomó hatalomnak. Persze, nem vagy partner, csak addig, amíg azt teszed, amit a feletted állók mondanak!

Az aljasság öl. Az aljasság félelmet gerjeszt! A még nagyobb aljassággal egy még igazságtalanabb hatalom veszi kezdetét.

Persze, van úgy, hogy a folyamatok félrecsúsznak, nagy lesz a közösködés mások kárára, de higgyétek el: a gulágok se jobbak.

Ami szomorú, és sokan nem látják, hogy a központosított irányítású fideszcentralizált Magyarország miniszterelnöke – szerény véleményem szerint -, a hatalom megtartása érdekében bármire képes lenne: nemzetiszocialista vagy sztálinista vonásai neki is, a sleppjének is és az országa gyűlölködő társadalmi rétegeinek is vannak, bármennyire is akarnak a profán-parasztok a nagymama lekvárjának látszani!


Békemenet - 2021. október 23. - Fidesz

Facebook

Na, jó, maradjunk Magyarországnál, kit érdekel most Hitler meg a párhuzamok! Jönnek a gondolatpöttyök: „munkaalapú”, hazug, gazdaságilag felfűtött társadalom a miénk, szociális háló nélkül, aminek folyománya, hogy aki nem dolgozik (vagy nem tud), az ne is egyék. Persze az oligarchák és a strómanok nem a munkájukból élnek, hanem mások kizsákmányolásából, az megvan, ugye?!

Egypártrendszer, amiben az ellenzéki politikai biodíszletek csak statiszták.
A párttal, a néppel egy az útja a sok tűagyú baromnak, akik alig várják, hogy hasonló „kishatalmat” kapjanak, mint a sértődött, buta, nyilas házmesterek, akik csak úgy fejbelőtték az értelmiségi lakót, mert csak, és szívesen vadásztak cigányra, zsidóra, mert imádtak munka nélkül gyorsan vagyonhoz jutni. Mások vagyonához. (És ők voltak a jéghegy alja.)
És közben: egy a jelszónk a béke, harcba boldog jövőért megyünk!
NEM, nem a kommunista diktatúrák szlogenjeiből idézek, hanem Orbán Viktor befolyásoló eszköztárából szemezgetek, nektek!

Szóval illene már a különböző dolgok miatt szörnyülködő, a még gondolkodó keveseknek tenni valamit közösen a demokráciáért! Nem könnyű. Tudom! Nem könnyű. Egyenként azonban teljesen felesleges. Nincs kritikus tömeg, vagy nincs hozzá elég erő bennük. Gyerekekkel, anyagilag darabokra szedett nyugdíjasokkal nem lehet huligánokat verni.

Persze ezek a gondolatok csak „horváthferisek”, nem támasztják alá őket bonyolult érvek, nagy és egyben olykor tiszta bolond szociológiai, filozófiai félremagyarázások és politikai eszmék, újságcikkek vagy mások okoskodásai. Mondhatnánk azt, hogy Horváth Feri magától ilyen hülye… Horváth Feri nem okoskodik, nem hajlong, nincsenek titkai, nem idéz másokat, csak egyszerűen gondolkodik. Lehet, hogy nem jól, és azt remélve, hogy még lehet.

Horváth Feri nem mindig győz (sőt sokszor nem) de képes (vagy csak képes volt) kemény ellenfél lenni és kitartani, ameddig csak tehette. Talán légy te is Horváth Feri, vagy inkább több nála, sokkal több! Láss át a szitán jobban, legyél sokkal többen, mint ő, aki a karmája szerint soha nem lesz gazdag ember vagy menő politikus, de önmagához, a saját elveihez hű marad. És szerinte már ez is valami.
Neked ez megy?

Esetleg most kínzó fájdalom gyötör kívül-belül? Akikre eddig felnéztél, szó nélkül megtagadták tőled a segítségüket? Akkor tágítom a kört, és a gonoszlelkűek mellett a mindig, minden körülmények között, minden szabályt pontosan betartó, előrelátó, régebben még tartalékokkal rendelkező emberekhez is szólok:

Milyen könnyű volt vállat vonni a devizahitelesek gondjaira, nem igaz? Milyen könnyű volt vállat vonni azokra az emberekre, akiket a törvényes uzsorások (a behajtókkal összedolgozó, olykor aljas lélekgyilkosok) tettek tönkre, amikor az adós a megváltozott anyagi és szociális helyzete miatt, ha megfeszült, akkor sem tudott fizetni, nem igaz?! Egész nagy maffiaszerű pénzügyi és banki „iparágak” szakosodtak arra, hogy a rossz magyar törvényeknek köszönhetően évente küldtek egy levelet (ha küldtek), és ezzel megszakítva az elévülési időt, csak növelték és növelték a szerencsétlenek adósságát (hogy stílszerű legyek) „az egekbe”. Senki soha nem vonta kétségbe az adós emberparazitáinak szerzett jogait! Soha! Senki!


Békemenet - 2021. október 23. - Fidesz

Facebook

Ember! Milyen könnyű neked ma is játszani az übermenschet! Elhitetni a lelketlen tudatoddal, hogy te magyar vagy, ergo te vagy a legjobb! Hogy mindenki más csak egy kétlábon járó szarzsák, egy kihasználni való test, egy megsemmisíteni való bábu, hiába sír az akár gyerekként is! Te vagy az Isten, mert magyar vagy! Te nacionalista vagy, te lokálpatrióta vagy! Sokan vagytok TE! Te vagy egyszerre minden! Mit neked, ha mások belehalnak a szörnyűséges közönyödbe?! Csak te taposhass másokon!

Nincs a szívedben szeretet vagy szánalom mások iránt? Most se érzed a szenvedésüket? Most, amikor egy év alatt koldus lehetsz te is? Mit érzel? Létbizonytalanság van! Hiszed még, hogy Magyarország a legjobb ország?!

Milyen könnyű volt eddig vállat vonni arra, hogy a magyar állam és annak szörnyeteg kormányai szétszaggatták a szociális hálót, szétverték az egészségügyi ellátást, a szociális, betegellátó és egyéb rehabilitációs intézményeket, az önkormányzati lakásbérlemények rendszerét és mindent mást is! Az a sok hülye szegény és elesett ember éhezett, szenvedett, majd sokszor ügyvédi segítséggel, fedelét elvesztve utcára került. A szolidaritást felváltotta a kizárólagos magántulajdon, ami harács útján szerezhető meg.

Most, hogy ezek a rémképek sokaknak valósággá válhatnak, eladósodhatnak, egy életre, adósságcsapdába kerülhetnek, elvehetik a fedelet a fejük felől, éhezhetnek is akár, sőt elveszíthetik a családtagjaikat, magukra maradhatnak teljesen és védtelenül.. No, most van-e még kedvetek nevetni, csak úgy vállat vonni, és hibáztatni a magukra hagyott, kizsákmányolt polgártársaitokat?

Mert, ha nincs kedved nevetni, akkor eljött a lelki megtisztulás ideje: ne ítélj, hogy ne ítéltess, de tégy meg mindent egy jobb társadalomért, ahol legfőbb érték az ember, ahol a legnagyobb ügy, a szolidaritás! Akkor, talán akkor megbocsájtom nektek a lenéző közömbösségetek, a fájó közönyötöket; és örüljetek ennek is, mert, ha megszűntök védett embereknek lenni, kezdők lesztek ott, ahol már az ember embernek farkasa. Vége lesz a védettségeteknek!

Most hát kárörvendés helyett egyszerűen csak féljetek!
Na, nem tőlünk, akik már átéltünk egyet s mást, hanem azoktól, akik alig várják, hogy kiüríthessék a lakásaitokat, rányúlhassanak a bankszámláitokra, megalázhassák a családtagjaitokat, rátok aggassanak különböző stigmákat, jelrendszereket, stb-stb.. Kihasználják, hogy ember feletti emberségetek ellenére prédák lettetek!


Békemenet - 2021. október 23. - Fidesz

Facebook

(Békemenet – 2021. október 23. – A jegyzetet illusztráló Facebook-fotókat ebből az összefoglalónkból válogattuk.)

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...