BEZÁR

Közösségi média

Ismét élőlánccal állnak ki a debreceni diákok a pedagógusok mellett

Ezúttal a Széchenyi utcától a Nagytemplomig sorakoznának fel.


Diákok tiltakozó élőlánca Debrecenben - 2022. október 14.
Diákok tiltakozó élőlánca Debrecenben – 2022. október 14.
Lia

Október 27-én, csütörtökön 15 óra 30 perctől ismét élőlánccal állnak ki debreceni diákok az alacsony bérek, a túlterheltség és az oktatási rendszer egyéb problémái miatt sztrájkoló pedagógusok mellett. A résztvevők a demonstráció Facebook-eseményében olvasható leírás szerint a Széchenyi utcától (az ítélőtáblával szemben) a Piac utcán keresztül a Nagytemplom széléig fognak láncot alkotni. A rendezvény kapcsán a közösségi médiában már több mint kétszázan jelezték a részvételüket vagy az érdeklődésüket.


Élőlánc a Pedagógusokért

Facebook

A szervező Egységes Diákfront az alábbi négy pontban foglalta össze a követeléseit:

„1. Megoldást a tanárhiányra!
2. Tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyagot!
3. Élhetőbb körülményeket az iskolákba!
4. Figyelmet az oktatásra!”

Az élőlánc szervezői diákokat, pedagógusokat, szülőket, nagyszülőket és más felelős állampolgárokat is várnak az eseményre.

Október 14-én reggel már létrehoztak egy élőláncot a városban, akkor a diákok, pedagógusok és az oktatás ügyéért aggódók a Fazekas Mihály Gimnázium és a Kossuth tér között sorakoztak fel. Ugyanezen a napon délután az elmúlt évek legnagyobb debreceni tüntetését hozták össze a diákok, körülbelül 600-an vonultak a Kossuth térről a Debreceni Egyetem főépülete elé. Az Egységes Diákfront egyelőre nem hirdetett hasonló demonstrációt az újabb élőlánc napjára.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...