BEZÁR

Közösségi média

Hivatalos: Kósa Lajost nem zavarja, hogy orosz lesz a magyar műkorcsolya-válogatott – Válasz Online

A kommunizmus utolsó szeleivel hozzánk érkező örmény sportigazgatót orosz csúcstanácsadó segíti, illetve Papp Vivien mellett Nagy Balázs is országot vált a szakvezetés miatt.

A Válasz Online megtudta, hogy a korcsolyázók minapi zártkörű értekezletén Kósa Lajos mindennel elégedett volt, miközben stábja „belmagyar” versenyzőket, családokat ekézett.

A műkorcsolya és jégtánc világversenyeken idén már jóval több orosz születésű sportoló indul HUN-színekben, mint magyar – írta meg legelőször a Válasz Online két hete. A kiszorítósdi odáig fajult, hogy téli olimpiai sikerágazatunk legnagyobb reménységét, Papp Vivient országváltásba hajszolják.

Válasz Online

valaszonline.hu

A Válasz Online első cikkének megjelenése óta a moszkvai sajtó is elkezdte felfedezni, hogy a MOKSZ „fű alatt” új orosz korcsolyabázist épít Magyarországon. Kiszúrták például, hogy a Kósa Lajos vezette szövetség tanácsadója lett Alekszandr Lakernik, az ISU tiszteletbeli alelnöke – és közzé is tettek egy fotót az orosz tisztviselő budapesti irodájáról.

Kósa Lajos a magyar korcsolyasport eloroszosodásáról szóló híreket csak „motorzajnak” nevezte a MOKSZ országos értekezletén. Azzal nyugtatta „alattvalóit”, hogy a háború kitörése óta nem honosítottak magyarrá egyetlen oroszt sem, ráadásul akik új honfitársaink lettek, nem a szövetség közbenjárására, hanem magyar felmenőkre hivatkozva, gyorsított állampolgársági eljárással szerezték meg új identitásukat.
Ettől függetlenül is tény: a Papp Vivien „nyakára hozott”, azóta is Moszkvában élő és készülő Dzsumanyijazova Polina itteni befogadó egyesülete a Kósa Lajoshoz a lehető legközelebb álló Debreceni Sportcentrum lett; e városi cég azzal a Jégkarc Egyesülettel működik teljes szimbiózisban, ahol Kósa Lajos lánya is edzősködik. S miközben Dzsumanyijazova előtt leomlott minden adminisztratív akadály, Papp Vivient nyár vége óta olyan szerződésbe próbálja belezsarolni a szövetség, amely szerint a MOKSZ nélkül nem dönthetne semmilyen szponzori megállapodásról.

Noha Kósa Lajos a „minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve” pozícióból szemléli az eseményeket, tulajdonképpen nincs ember, aki megmondaná, kikből áll majd a Budapesten rendezendő 2024-es műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság magyar válogatottja, lesz-e a csapatban egyetlen nem orosz alapember, vagy sem.

További részletek a Válasz Online cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...