BEZÁR

Közösségi média

Szeretnék javítani a vasúti kapcsolatot Debrecen és Nagyvárad között

A Magyarország és Románia közötti vasúti és közúti kérdéseket, a folyamatban lévő és tervezett projekteket tekintette át Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára Ionut-Cristian Săvoiuval, Románia közlekedési államtitkárával Budapesten.

Vitézy Dávid a közösségi hálón számolt be a találkozóról. Posztjában többek között arról írt: a Biharkeresztes és Nagyvárad között átlépő vasútvonal problémája, hogy Püspökladány és Kolozsvár között nincs villamosítva, noha a csatlakozó vonalakon mindkét országban villanymozdonyok vontatnak. A magyar oldalon a tervek szerint még idén befejeződik a villamosítás, idén januárban pedig Romániában is kiírták a közbeszerzéseket három szakaszban.
Vitézy Dávid
Ionut-Cristian Săvoiu és Vitézy Dávid
facebook.com/vitezydavid

„Szeretnénk javítani a vasúti kapcsolatot Debrecen és Nagyvárad között. Többféle megoldás jöhet szóba a két közeli nagyváros kötöttpályás kapcsolatára, ezügyben is elindul az együttműködés” – számolt be az államtitkár.

Mint arról a Debreciner nemrégiben írt, már 10 éve tervezik a Debrecen és Nagyvárad közötti közvetlen vasúti közlekedés feltámasztását.

További részletek Vitézy Dávid posztjában olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...