BEZÁR

Közösségi média

800

Nem olyan fent, mint lent

A kormányé Magyarország, ők a magyarok! Mi pedig csak a népük vagyunk!

37583

Mottó: Nem mindenki egyformán egyenlő, mert van, akinek egyszerűen nem sikerül az egyenlőség, érti, másmilyenre formálta az élet, irtó nagy pech, de gyakran megesik az emberrel, jó helyre kell születni, vagy ha nem, jól kell helyezkedni, nem ésszel, hanem érdekkel kell gondolkodni, ilyen egyszerű ez, minek cizellálni a logikával. Finy Petra

Szerintem mindenki tudja, hogy Orbán Viktor és a kormánya korrupt. Mindenki érzi, hogy valószínűleg nagyon korrupt, mert ha nem így lenne, akkor a nép szolgái nem gazdagodtak volna meg ennyire néhány év alatt és nem lennének a kormány körül kimondottan kiemelt oligarchák.

Orbán Viktor nem volt mindig korrupt. A Fidesz sem. Ehhez csak annyi kellett, hogy hosszú időre hatalmat kapjon egy baráti társaság, amely a jellemformálódása mentén magához kapcsolta a hasonszőrűeket. A kölyökgólyákból keselyűk növekedtek. Most azt hiszik, hogy a tűélesen és bántón megfogalmazott véleményem mondatait átitatja a gyűlölet és az irigység. Pedig nem, nem így van. Ezt csak úgy, mint tényt közlöm. (Valószínűleg az ellenzék sem alakulna másképp ennyi idő és túlhatalom alatt.) Megvilágítom másképp: Martin Luther Kingről terjed egy pletyka vagy igazság. A nagy polgárjogi harcos röhögve tűrte, hogy a másik szobában megerőszakolnak a társai egy nőt. Sokan még csak el sem akarják olvasni ezt a régi hírt. Vajon miért? Megmondom. Mert King cselekedetei (melyek sokszor voltak propagandaízűek és beállítottak) megfeleltek milliónyi fekete ember értékrendjének! Elnyomva, eltüntetve az ember személye körüli anomáliákat. Persze az is lehet, hogy így akarják a múltat meghamisítani Amerikában. (Nálunk is lehet ilyenre példát találni.)


Orbán Viktor - Brüsszel

facebook.com/orbanviktor

Viktorunk hosszú évek alatt elérte, hogy az emberek valamiféle követhető, velük azonos lelkületű, egyszerű embernek tartsák őt. Egy kis mesehősnek, aki a nemes egyszerűségével disznóölő késsel a kezében vagy egy fagyizóban maszk nélkül, de a hatalmasan sok eszével európai szintű, erős politikusnak nőtte ki magát. Ez így is van. Jól érzi magát tanyasi környezetben a béke és a nyugalom szigetén vagy egy fagyizóban mellényben, amikor végre önmagát kell adnia, és nem a sokak által befolyásolt politikust (akinek zsonghat az agya a sok tanácstól, a sok nagyon alázatos tanácsadótól). Nomármost, ha ezek a cselekedetek, kiváltják az emberekből a szeretetet iránta, maguk közül valónak érzik, megfelel az értékrendjüknek, Kádár után az új apaként tekintenek rá, akkor nyert ügye van. Végül is senkit nem érdekel az az országmegrendítő korrupció, ami ezt az embert körbeveszi. Védeni fogják őt. Inkább ők formálódnak, hogy megmaradjon az az értékrend, amiben ők maguk élnek! Se nem látnak, se nem hallanak, de azonnal megtámadják azt, aki az értékrendjüktől eltérően kritizálni mert a vezért. Ez a kormánypropaganda manifesztálódott terméke.

Így fogalmazódnak meg bennük ezek a gondolatok: jobban élünk, mint húsz éve, ezeknek a vezetőknek persze, hogy sokkal gazdagabbaknak kell lenniük, mint mi vagyunk, mit bánom én mije van, ha emeli a nyugdíjat, van munkám és jól megfizetik, több mint kétszázezret keresek nyolc osztállyal stb-stb. Sokan tényleg profitálnak a NER rendszeréből, és nagyon komolyan. Ez is a korrupció alapja, de mivel érintettek, így sokan nem is tekintik annak. Áldásnak tekintik, mint például a bevett egyházak, a jól működő közbeszerzők és a többiek! Ők a NER szolgái, akik lesöprik a kisebb-nagyobb munkamorzsákat a kormány asztaláról, akik a híveiken, a munkásaikon keresztül hozzák a szavazatokat, mint ahogy a hivatalnokrendszeren keresztül is jönnek a szavazatok az íróasztalukat féltőktől, és így tovább. Természetes, hogy egy oligarcha pénzt tesz a kampányba, és minden alattvalója tudja, hogyan megyünk előre és nem hátra, kire kell leadni a voksukat.


Orbán Viktor - Brüsszel

facebook.com/orbanviktor

Aki pedig ellene van a nemzeti együttműködés durva rendszerének, az azon veszi észre magát, hogy kiszorul bizonyos körökből, és örüljön, ha nem lehetetlenítik el őt. Hol van már a demokrácia, a képességek szerinti megítélés, vagy az az egyszerű szabály, hogy aki e büntetőtörvényeket megsérti, az kapjon komoly büntetést visszajelzésként! Nem mindegy, hogy fent lopnak milliárdokat vagy a szegény ember egy rúd szalámit. Pedig az első fordulatot sokkal jobban kéne büntetni, mégis a szegény ember kerülhet börtönbe, míg a nagytolvaj röhög a markába, miközben lenézi a fél világot! Demokrácia és igazságosság, ugyan már! Ott, ahol az orosz oligarcha Kirill pátriárkát a szent kereszténység és vallásszabadság okán megvédi Orbán, a gyermekeit megkeresztelő Iványit pedig kivérezteti. Merthogy nem követte őt a lenini úton, gondolom én… Igazságosság, ugyan már! Hatalmas gőg és kockáztatás. Ez jellemzi az Orbán-kormányt!

A néptagok érzik azt, hogy ez a munkaalapú társadalom formula meg a teljes foglalkoztatottság hangoztatása valamiféle régi beidegződés lehet, de egészen addig, amíg ők maguk rokkanttá nem válnak vagy egyéb bármely más okból képtelenek jólfizető munkát végezni, nem akarják elfogadni, hogy többmillió szegénnyé vált magyar zsírjából élnek olyan jól, akiket ridegtartáson vegetáltat ez a politikai rendszer. Ebbe a ridegtartásba tökéletesen beleilleszkedik az Európai Unió sok-sok irányelve és ajánlása, amely konkrétan előírja például, hogy magánosítani kell az egészségügyet (hadd hulljon a férgese), nagyon alacsony szintre kell hozni a szociális kiadásokat (megint csak hadd hulljon a férgese). A mi kormányunk ezt megfejeli azzal, hogy degradálja az oktatási rendszerünket is. Minél kevesebb az értelmiségi, annál kevesebb a gond az ideológiával. Tömjük meg azzal a pénzzel az amúgy is tehetősebb munkást, amit lenyúlunk a társadalmi szolidaritás jegyében odaadandó szociális kiadásokból! Makrogazdasági szempontból mindegy. Ami Mészáros Lőrincnél van, az is magyar pénz, nem? Az is mindegy. Hogy mennyi, az már más kérdés. Hogy a korrupció mentén, amiért börtön járna, nem lényeges, a kormányé Magyarország, ők a magyarok! Mi pedig csak a népük vagyunk!


Orbán Viktor - Brüsszel

facebook.com/orbanviktor

Beszéljünk még arról is, hogy a Goebbels-i propagandát idéző kormánymegnyilvánulások sok szempontból keltik a gyűlöletet egymással szemben is. A gazdag lenézi a szegényt, a szegény gyűlölködik a gazdagra, nagyon sokan kerülnek olyan helyzetbe, amikor kilátástalannak látják az életüket, de ez mind nem számít, ha a propaganda azt mondja, hogy ők a nagy nemzet részei, a mindenkinél különb magyarok családjának erős tagjai. (Persze, aztán ha csalódnak, ha kilakoltatják vagy durván megsarcolják őket, esetleg csődbe mennek, akkor előjönnek a jól igazolható szuicid hajlamok.)

Fel nem foghatom, hogy ebben az Orbán-kormány által kitalált háborús veszélyhelyzetben (aminek egyébként van logikai alapja, ha tetszik, ha nem), amikor szépen beszólogatunk az ukránoknak és az ukránok nekünk, amikor az Európai Unióval szemben bőven sok oroszbarát megnyilvánulásunk van (mint országnak), miért kell az irredentizmus mentén közjogi méltóságainknak csupáncsak a jelenlétükkel és megnyilvánulásaikkal külföldön magyarellenes hangulatot gerjeszteni a szomszédos népek körében? Miért kell egy köztársasági elnöknek piros-fehér-zöld határkő mellett pózolnia Romániában, miért kell a politikusainknak a Nagymagyarország eszmeiségét ennyire megragadni a nemzeti összetartozástudat erősítése érdekében? Hogy ezt miért kérdezem? Mert nem tudom eldönteni, hogy ezt a nagy nacionalizmust – ami, figyelembe véve azt a központosított hatalmat, amivel az Orbán-kormány rendelkezik – vajon milyen fasiszta jellegű cselekedetek követhetik nemsokára? Most hadban akarunk állni valakikkel, és ezzel akarjuk elterelni a figyelmet az üres kasszáról, az uniós buktákról, vagy Orbánéknak van valami ígérvényük, amit be akarnak hajtani? Szóval nehezen fogom fel, hogy egy eladósodott ország üres kasszával, komoly európai uniós megvonás mellett mi a jó istenért hőbörög mindenkivel szemben.

Amúgy most, hogy háborús veszélyhelyzet van, mi lesz a lejáró moratóriumokkal, végrehajtásokkal? Tessék mondani, a magyar ember egyetlen lakott lakásából való kilakoltatása folytatódik, vagy valaki őt is megvédi ebben a nagy globális tolvaj-offenzívában? Vajon hány magyar embert dob ki az utcára a végrehajtó ebben az évben, mindenkinél különb magyarok? Hány testvér, rokon, barát marad fedél nélkül, mások kegyelmére az extraprofitos, külföldi behajtós, tízszeresére emelt adósságok miatt? Hm?


Orbán Viktor - Brüsszel

facebook.com/orbanviktor

Egyébiránt, ha objektív akarok maradni – bár tudom, hogy mindenképpen a magyar nép fogja megfizetni az árát –, a kormány hoz ilyen népet védő intézkedéseket, ha tetszik ez az ellenzéknek, ha nem. Ijesztgetik a bankokat és azokat, akinek odaadták gazdaságélinkítés jogcímen a sok adóforintunkat, és azokat a magyar vállalkozásokat is, amiknek igencsak fájni fog ez az extraprofitos-különadós játék. Persze nehéz ám megérteni, hogy miért hagyja az állam békeidőben is extrán profitálni a pénzembereket és a nagyvállalkozásokat. Az egyik ok itt is a korrupció.

Az egyébként értékválságban szenvedő emberben kialakulhat egy olyan kép, hogy az eddig rettentően korrupt kormány most megembereli magát, és minden erejével és anyagi eszközével azon dolgozik, hogy minél kevesebb fájdalommal ússzon meg Magyarország népe egy gazdasági világválságot, egy szerintem hosszan eltartó globális válságot. Tán még a zöldbárók se viszik ki a búzát külföldre, csak itthon nyernek rajtunk extraprofitot, nem igaz? Lesz lágykenyér, elvileg olcsóbban, hisz nem kell szállítgatni a búzát! Ja, nem. Tőke, meg áru, meg szolgáltatás, meg szabad áramlás. Bármely nagy összeborulásnak, kérem, ára van! Szerintem már ott elcsesztük, amikor elkezdett a világ tőzsdézni. Ma már minden mindennel kapcsolatban áll. Ha az USA-ban tönkre mennek az ingatlankereskedők, kitör egy gazdasági válság Európában. Milyen jó is ez már, nem? Ma két kenyeret vehetnél hatszáz forintból, holnap már csak egyet, mert valahol, valami befolyásolta az árfolyamot, amit nehezebb követni, mint a Dunát. Őrület.


Orbán Viktor - Brüsszel

facebook.com/orbanviktor

Tényleg jól jön az üzemanyagár-sapka. Persze, tetszik mindenkinek, hogy nem kell hatszorosát fizetni a villanynak, a gáznak, miközben a legegyszerűbb emberek is látják, hogy az élelmiszerárak húznak a magasba, aminek gerjesztőhatását ez a kormány nem tudja megállítani. Olyan ez, mint egy soktényezős szorzat, amiből ha valamely szám kiesik, mindent lehet elölről kezdeni. Én nagyon tartok tőle – és milyen furcsa ez, hogy én tartok tőle –, hogy ez a kormány bele fog bukni ezekbe a hatalmas kockáztatásokba. És bár lehet, hogy a NER tankönyvei már nem tanítják ezt, de a fasisztákat általában a nácik szokták követni. Jól látszik, hogy a magyar nép már került a kormánypropaganda hatására olyan állapotba, amiben mindenkinél különbnek érzi magát, nacionalista érzelmei felgerjesztődtek, gyűlölködésből is kaphat egy ötöst, és azt hiszi, hogy egy jó vezérrel bármire képes, hogy kilábaljon egy őt érintő válságból. Ha ez nem sikerül, a már meglévő, sok-sok elfojtás és gyűlölet nemzetiszocialista beütéssel újra azokra fog lecsapni, akik védtelenek.

Olyan ciki ez, hogy éppen pünkösdkor, a Szentlélek kiáradásának napján foglalkoztatnak engem ilyen gondolatok. Mindegy is, aki elfogadja, hogy Jézus érte is meghalt – legyen az keresztény vagy nem –, üdvözül. Kormánytagok előnyben! Sosem volt olyan fent, mint lent. A rendszerváltozás óta azonban sosem volt ilyen távol egymástól a fent és a lent! Ez gond. Üzenjük Brüsszelnek, Sorosnak, a románoknak, a lengyeleknek, hogy nálunk ez A GOND!

(A jegyzetet az Orbán Viktor legutóbbi brüsszeli látogatásán készült fotókkal illusztráltuk.)

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...