BEZÁR

Közösségi média

Szabadlábra helyezik a Kósa Lajost 4,3 milliárd euróval hitegető csengeri örökösnőt – Népszava

A Fidesz alelnöke, volt debreceni polgármester évekig a mesés örökség bűvöletében élt.

Letelt az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehet, ezért pénteken szabadlábra helyezik a csengeri örökösnőként elhíresült P. Máriát – értesült a Népszava az asszony ügyvédjétől, Helmeczy Lászlótól.

Népszava

nepszava.hu

P. Máriát 2018 szeptemberében helyezték letartóztatásba. Ügyészségi vádak szerint 2009-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozva, hogy azokat a Németországban elhunyt édesapja halála után neki járó, nagy összegű hagyatékból szándékozik visszafizetni. A határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, amivel 20 sértettnek közel 778 millió forintos kárt okozott, amelyből csak néhány millió forint térült meg.

A csengeri örökösnő akkor tett szert meglehetős hírnévre, amikor kiderült, hogy egy hiteles közjegyzői okirat szerint 2013-ban elképesztő mennyiségű pénz, 4,355 milliárd euró (mostani árfolyamon 1720 milliárd forint) kezelésével bízta meg Kósa Lajost, Debrecen akkori polgármesterét, a Fidesz jelenlegi alelnökét.

Az asszony 2,6 millió eurót (mostani árfolyamon 1,25 milliárd forintot) akart ajándékozni Kósa Lajos édesanyjának.

Kósa Lajos először egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az ügyben, aztán azt állította, a csengeri örökösnő az állításait alátámasztó adatokat mutatott be neki, de megtévesztette őt, ezért négy év utána megszakította a kapcsolatot vele. a perben P. Mária azt vallotta, Kósa Lajos kereste meg őt, miután értesült a mesés örökségről.

További részletek a Népszava cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...