BEZÁR

Közösségi média

Kiemelt fejlesztési területté nyilvánítanák Debrecen városközpontját – Elkezdődött a választások előtti utolsó közgyűlés

Az esemény nagy része nyilvános, azon bármely magyar állampolgár részt vehet. Most döntenek a díszpolgári, a Pro Urbe és a Mecénás díjak adományozásáról is – zárt ülésen.

közgyűlés
Belekezdett a munkájába a debreceni közgyűlés
Polgár Tóth Tamás

Március 24-én reggel 9 órától ülésezik Debrecen közgyűlése a Kölcsey Központ Görömbei András termében. Az ülésen 10 napirendi pontot tárgyal a képviselő-testület, ezek közül az első 8-at nyilvánosan, tehát ezeken bármely magyar állampolgár részt vehet.

Dönteni fognak többek között a debreceni kiskörúton belüli teljes városrész kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról. Gábor István főépítész előterjesztése szerint erre azért lenne szükség, mert: „A város működésében kiemelkedő jelentőségű terület településképi örökségvédelmi szerepe egyedi bánásmódot igényel a számos folyamatban lévő és várható beruházás, illetve a közterülethasználat építési szabályozásának kiszámíthatósága szempontjából” – a mondat értelmezését olvasóinkra bízzuk. Gábor István szerint a szabályozásokat úgy lehet a leghatékonyabban módosítani, ha a kiemelt fejlesztési területté nyilvánítással lerövidítik az adminisztrációs időket (átlagosan 7-8 hónapról 2-3-ra). A főépítész a várható „igények” között a hangversenyterem építését, a Régi Városháza átépítését, a Dósa Nádor tér tömb fejlesztését, a Csapó utcai tömbrehabilitációt, valamint örökségvédelmi területek építésjogi használatát említi.

A közgyűlésen egyebek mellett az M35-ös autópálya új józsai csomópontja kapcsán a tervek ingyenes használatba adásáról, több debreceni óvodai vezetői megbízásról, valamint a díszpolgári, a Pro Urbe és a Mecénás díjak adományozásáról is döntenek – az utóbbiakról zárt ülésen.

közgyűlés

Polgár Tóth Tamás

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...