BEZÁR

Közösségi média

Friss lappiaci jelentés: nem megy jól a Mediaworksnek – Magyar Hang

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) hétfő délután közzétette a 2021 első negyedévi gyorsjelentés adatait, és ebből az látszik, a nyomtatott sajtó hazai piaca tovább szűkül.

Magyar Hang

hang.hu

Ha a megyei napilapok olvasottságát nézzük (ezek mindegyikét a kormánypárt közvetlen befolyása alá tartozó Mediaworks adja ki), nem sikerült megállítani az olvasók elszivárgását – írja a Magyar Hang.

Magyar Hang

hang.hu

Az elmúlt negyedévben a legtöbben, csaknem 3 és fél százaléknyian a Komárom-Esztergom megyei 24 órától pártoltak el, így ezért a lapért már csak 5 543 olvasó fizet. Hasonló mértékű, 3,16 százalékos esést regisztrált a Délmagyarország is, ez 615-tel kevesebb vevőt jelent, de még így is fogy belőle 18 819 példány. Az összes megyei lap 3 hónap alatt csaknem hatezer olvasót veszített, és ha a 2018-as választásoktól kezdve figyeljük a változást, akkor 105 407 fizető vevővel van kevesebb. Az viszont tény, hogy naponta így is közel 264 ezer újságot értékesítenek országszerte a megyei lapokból, így a központilag szerkesztett politikai üzenet eljut a vidéki szavazókhoz.

További részletek a Magyar Hang cikkében olvashatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...