BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

Elfogadhatatlan a kinézet alapján ítélni – írta Tiba István, majd a kinézete alapján ítélte meg Karácsony Gergelyt

Erős volt a kísértés egy kis gyurcsányozásra.

Karácsony Gergely, Budapest ellenzéki főpolgármestere a The Economistnak adott interjújában az Orbán Viktor miniszterelnök és közte lévő különbségek felsorolásakor tett egy általa viccesnek szánt megjegyzést – amiért később elnézést kért –, miszerint „ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”.

Tiba István (Fidesz), a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú választókerület országgyűlési képviselője a jelek szerint nem elégedett meg a főpolgármester visszakozásával, hanem úgy érezte, fontos, hogy a követői figyelmét felhívja Karácsony nyilatkozatára. Tiba egy május 9-i közösségi médiás bejegyzésében az esetről azt írta: „Elfogadhatatlan, hogy bárki, de az meg végképp, hogy egy politikus a kinézete alapján ítéljen meg egy embert” – fogalmazott, majd hozzátette, szerinte a főpolgármester lenézi azokat, akik nem úgy néznek ki, mint ő.

Tiba a bejegyzésben posztolt egy vélhetően általa vagy valamelyik stábtagja által gyártott mémet is. Ezen az éppen elhaladó Karácsony háta mögött látjuk a nevető Gyurcsány Ferencet. Tiba a következő szöveggel igyekszik egyértelművé tenni a követőinek szánt üzenetet: „Gyurcsány Ferenc is hasonló fizimiskával rendelkezett miniszterelnöksége idején, mint most Karácsony Gergely, és jól tudjuk, ez mire volt elég a politikában”.

Tiba István szerint tehát elfogadhatatlan, hogy bárki, de az végképp, hogy egy politikus a kinézete alapján ítéljen meg egy embert. Majd ugyanebben a posztban Tiba politikusként a kinézete alapján ítél meg egy embert, jelesül Karácsony Gergely főpolgármestert.

Ebben a témában (alacsony-kövér) még négy másik hajdú-bihari fideszes országgyűlési képviselő nyilatkozott meg a közösségi hálón: Kósa Lajos is posztolt egyet, Pósán László sem hagyta ki, Bodó Sándor is külön foglalkozott vele, ahogy Vitányi István is.

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...