BEZÁR

Közösségi média

Belvárosi turkálások Debrecenben – némi fontoskodó felhanggal

Szent István még mindig a málló vakolatot figyeli.


Debreciner - egy százalék

debreciner.hu

Ahogy a Debreciner írt már róla, a Hal köz szökőkútja az előző nyáron azért nem működött, mert elfagyott a rendszer. (A jelenlegi munkálatokból arra lehet következtetni, hogy talán ennél is nagyobb és több baj lehetett.) Úgy tűnik, idén már ismét minden funkcióját élvezhetik a térnek az ide látogatók, hiszen nagy munkálatok folynak ott. Más kérdés, hogy pénteki ottjártunkkor a tevékenykedők egyike (a DH-Szerviz ügyködik a téren) annyira titkolta volna az egyébként nyilvános műveletet, hogy nagy hangon javasolta, a fotók készítője menjen máshova fényképezni, itt nem lehet. Hát de, lehet.


Belvárosi séta – Debrecen, 2012. április 16.
Galéria: Belvárosi séta – Debrecen, 2012. április 16. (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

Egyébként is földtúrások láthatók másfelé is Debrecen belvárosában. Például a városháza előtt húzódik egy demarkációs vonal a köznép és bent lévők között. Ám legalább ott senki sem akarta takargatni azt, ami kiveri bárki szemét, aki arra sétál.


Belvárosi séta – Debrecen, 2012. április 16.

Koppányi Szabolcs

Mondjuk, ha már itt tartunk, éppen volna mit elfedni, ha néhány tíz méterrel arrébb megyünk. A Dósa nádor tér ugyanis a maga tavaly felújított valójában erős kontrasztot nyújt az őt körbevevő épületek némelyikével. Továbbra is – hiszen mutattuk már a 2020-as nagyszabású Szent István szoboravatáskor is – penészes és málló vakolatú a mellette álló sárgaház együttes, állítólag hamarosan lesz arra is ideje és pénze a városvezetésnek.


Belvárosi séta – Debrecen, 2012. április 16.

Koppányi Szabolcs

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...