BEZÁR

Közösségi média

Elkezdődött az új debreceni belvárosi sétálóövezet zöldítése

Már csak két hét van a munkálatok befejezésére.


A Dósa nádor tér és a Csapó utca eleje sétálósítási munkálatai – 2020. július 31.
Galéria: A Dósa nádor tér és a Csapó utca eleje sétálósítási munkálatai – 2020. július 31. (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Lia

A városvezetés tervei szerint augusztus 15. után a megújult Dósa nádor teret mindenféle színes programokkal vezetik be Debrecen népének életébe. Vélhetően a közeli átadási határidő kényszeríti arra a kivitelezőket, hogy az éjszakai órákban is nagy hanghatás kíséretében fűrészeljék a műköveteket (erről a Cíviscity számolt be videóval).


A Dósa nádor tér és a Csapó utca eleje sétálósítási munkálatai – 2020. július 31.
Itt fog állni Szent István szobra
Lia

A felvezető eseménysor csúcspontja Szent István szobrának itteni felavatása lesz, amit eredetileg egy évvel ezelőttre, 2019. augusztus 20-ra ígért a polgármester.

Jelenleg a növényzet elhelyezése és a Dósa nádor tér, illetve a szintén sétálósított Csapó utcai szakasz takarítása folyik. Már kihelyezték a térre azokat a hatalmas „kávéscsészéket” is, amikbe fákat fognak ültetni.


A Dósa nádor tér és a Csapó utca eleje sétálósítási munkálatai – 2020. július 31.
A fotón látható zöld felület befüvesítéséről adott közre videót a polgármester
Lia

A tér köveiről egy személyben döntő Papp László polgármester a saját közösségi oldalán tegnap elhelyezett egy videót, amin a tér egy szeletének füvesítése látható. Posztját számos hozzászólói dicséret, gratuláció kommentálja.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Egy hónapra csak 1000 forint. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...