BEZÁR

Közösségi média

AZ OLVASÓ ÍRJA

Ezt a szemétkupacot nézzük az ablakunkból

„Ezekben a panelházakban elég sokan laknak, biztosan másokat is zavar ez a látvány, ami már nem először fordul itt elő” – írta az olvasó. „Mindenképp jelezni célszerű a DMJV Polgármesteri Hivatal Zöldterületi Osztályának az esetet” – reagált a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft.


szemét


Tisztelt Debreciner!

A Facebookon rendszeresen követem a cikkeiket, bejegyzéseket. Örülök, hogy a debreceni embereket érintő problémákkal foglalkoznak.

Egy visszatérő, többször előforduló problémára szeretném felhívni a figyelmüket, amit érdemes lenne közzétenni, hátha látnák az illetékesek is, és történne valami pozitív változás.

A Vénkertben a Domokos Lajos utca páros oldala mögötti területről van szó, ahol parkoló, járda és füves rész is van. A kerítés mögött a Diószegi Szakközépiskola található.

Erre a részre szokták kirakni a lakók a lomokat, amikor lomtalanítás van, de sajnos valakik rendszeresen szemétlerakónak használják ezt a sarkot a kerítés mellett. Most nincs lomtalanítás, legutóbb július elején volt, akkor ki volt írva a lépcsőházban az időpont, és az AKSD 2 nap múlva el is szállította a kitett lomokat.

Most ezt a szemétkupacot nézzük az ablakunkból kb. egy hete. Nem tudom, ki rakta oda, de kissé már zavaró ez a látvány, konkrétan a Domokos Lajos utca 28. szám mögötti parkolónál található. Ezekben a panelházakban elég sokan laknak, biztosan másokat is zavar ez a látvány, ami már nem először fordul itt elő.

Megköszönném, ha a mellékelt képek megjelennének, és többen látnák ezt az állapotot. A nevemet, kérem, hogy csak kezdőbetűkkel jelezzék: K. Á.


szemét


Tisztelt Szerkesztőség!

A mai napon megjelent olvasói levélre szeretnék reagálni.

Ahogyan az olvasó is jelezte, a helyszín korábban lomtalanítási hulladék elhelyezésére is szolgált, ami sajnos sok esetben a lomtalanítás napját követően többször is újratermelődik. A Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft., mint Debrecen város hulladékgazdálkodási közszolgáltatója a megrendelt lomtalanítási napon összegyűjti és elszállítja a kihelyezett hulladékot, azonban ezt követően már nem.

A lomtalanítás napja után kihelyezett szemét már jogellenesen elhelyezett hulladéknak számít, melyre a DHK NKft-nek már nincs ráhatása, azonban mindenképp jelezni célszerű a DMJV Polgármesteri Hivatal Zöldterületi Osztályának az esetet illetékesség okán.

Üdvözlettel:

Domokos Csilla szóvivő

Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Köszönjük a fotókat, a levelet és a gyors reagálást is! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó javaslatuk, képük, videójuk, észrevételük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját kérésükre tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...