A HÉT IDÉZETE

Kósa Lajos szerint az egész járványkezelésnek csak 30 százaléka a tényleges betegellátás

A politikus beszélt még arról is, hogy az esetlegesen lebetegedő kukások helyébe a katonák fognak állni, illetve feleslegesen vásárolták fel az emberek a vécépapírt, és van papírtörlő is.

Kósa Lajos a debreceni önkormányzati televízió műsorában
Kósa Lajos a debreceni önkormányzati televízió műsorában

Egy 24 perces, április harmadikán felvett stúdióbeszélgetésben – kevés kérdéssel megzavarva – beszélt Kósa Lajos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban sok mindenről. A debreceni országgyűlési képviselő, aki nem mellesleg jelenleg még az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke is, korábban pedig hosszú ideig volt Debrecen polgármestere, most tagja a vírusügyekkel foglalkozó országos Operatív Törzsnek, ezért számos kérdésben alapos tájékoztatást tudott nyújtani a debreceni önkormányzati televízió nézőinek.

Kósa Lajos: A járványkezelésnél 40 százalék az a járványkezelésnek a lélektana, az emberekkel való kommunikáció, hogy a tömeglélektan az rendben legyen. Csak mondok példát: ez nem egy hasmenéses járvány. Miért vásárolták fel az emberek a vécépapírt?
Műsorvezető: Ez jó kérdés.
Kósa Lajos: Nincs hiány vécépapírból egyébként. Ráadásul papírtörlő is van.
(…)
Úgyhogy ez az egész járvány ez 40 százalékban ilyen lélektani kérdés, 30 százalékban menedzsment meg logisztika, és csak 30 százalékban tényleg a betegellátás.

***

Kósa Lajos: Vannak azok a szolgáltatások és vállalatok, amelyek működését minden áron fenn kell tartani, mert különben még nagyobb baj lesz. Csak egy példát mondok: hulladékgyűjtés. Ha egy napig nem szedjük össze a szemetet Debrecenből, akkor baj lesz. Na, most mi van akkor, hogyha az AKSD munkatársai közül többen betegek lesznek, hiszen egyébként pont a kukások azok, akik ki vannak téve mindenfajta veszélynek, hiszen a szeméttel érintkeznek. Akkor honnan lehet vezényelni embert, aki beáll helyettük és biztosítja a szolgáltatást? Csak a katonaságnak van ilyen embere.

A szerteágazó és a vírusügy szinte minden részletére kiterjedő beszélgetés idézetekkel visszaadhatatlan, érdemes megtekinteni az önkormányzati hírportálon az egészet elejétől a végéig.

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!