BEZÁR

Közösségi média

Ingyenes parkolást követel a Fidesz – Budapesten. És Debrecenben?

Debrecen városvezetése továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy fizetni kell az arra kijelölt helyeken. A kormány döntött.

parkolás

Mr. Paparazzo

A Fidesz szerint szerint a mától érvényes kijárási korlátozás teszi feltétlenül indokolttá, hogy függesszék fel a fizetős parkolást Budapesten.

„A kormány által elrendelt kijárási korlátozás értelmében a következő két hétben a lakóhely elhagyására csak alapos indokkal kerülhet sor. Mindenki köteles a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és legalább 1,5 méter távolságot tartani. A fizetős parkolás felfüggesztése ezen körülmények között még indokoltabb, valós segítséget jelent a Budapesten élőknek, elősegíti a közösségi közlekedés használatának csökkentését azok számára, akik elhagyni kényszerülnek lakóhelyüket” – olvasható a Fidesz által a sajtónak elküldött közleményben. Úgy gondolják, igen indokolttá vált, hogy Karácsony Gergely főpolgármester – Bécshez hasonlóan – „tegye ingyenessé a parkolást, segítse ezzel a koronavírus elleni védekezést!”

parkolás - Fidesz

Debrecenben nem gondolja ennek szükségességét a Fidesz. Az erre irányuló korábbi kéréseket eddig indokolatlannak tartotta Papp László polgármester, ezért itt ugyanúgy szedik a parkolópénzt, mint békeidőben.

A DV Parking nevű önkormányzati cég honlapján a legfrissebb bejegyzés március 23-ai, amiben arra kérik ügyfeleiket, hogy a fertőzésveszély miatt a parkolási díjakat elsősorban a mobiltelefonos szolgáltatás igénybe vételével egyenlítsék ki.

FRISS!

Április 5-én nem sokkal 14 óra előtt ez a szöveg került fel a kormány hivatalos Facebook-oldalára: „A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Ezért hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon.”

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...