BEZÁR

Közösségi média

Ingyenes buszjáratokat és listáról 5 helyet szeretne Debrecenben a Momentum-Jobbik-LMP

Kőszeghy Csanád Ábel, a Momentum-Jobbik-LMP választási összefogás polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón jelentette be pénteken Debrecenben, hogy petíciót adnak át a városvezetésének: szervezzen ingyenes egészségügyi autóbuszjáratokat, amik a forgalmasabb debreceni csomópontokat kötik össze a Debreceni Egyetem Klinikákkal, az Augusztával, valamint a Kenézy-kórházzal.


Momentum, Jobbik, LMP, Kőszeghy Csanád Ábel

Koppányi Szabolcs

Indokként Kőszeghy Csanád Ábel a közlekedés költségének és idejének csökkentését hozta fel, emellett a parkoló autók száma is kevesebb lenne szerinte, vagyis javulnának a jelenlegi áldatlan állapotok a kórháznál vagy a klinikánál. A polgármesterjelölt szerint plusz költségektől mentesítenék a parkoló betegeket vagy azokat, akik elviszik őket, hiszen a parkolási díjak jelenleg nagyon magasak. A környezetkímélés is szempontjuk, hiszen minden odaérkező autó egyúttal szennyezi is a város levegőjét.

A polgármesterjelölt szerint egy éven belül megvalósítható a tervük, csak egy jó döntés kell hozzá. Az útvonalra vonatkozóan azonban nem adott konkrét választ: „direkt nem akarok ebbe most belemenni, fel kell mérni a lakossági igényeket, s annak alapján eldönteni, merre haladjanak a járatok, s milyen időközönként”.


Momentum, Jobbik, LMP, Kőszeghy Csanád Ábel

Koppányi Szabolcs

A Debreciner megkérdezte Kőszeghyt – mint a napokban a másik debreceni ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjét, Varga Zoltánt –, hogy melyik egyéni választókerületben számítanak győzelemre. „Konkrét választ erre nem adnék, mert bár van olyan választókerület, ami esélyes, sőt több is van, de nem szeretném megnevezni ezeket, nehogy a többi azt érezze, hogy elhanyagoljuk.”

A kompenzációs listájukról azonban 5 képviselői mandátumra számítanak, vagyis arra, hogy listájuk ötödik helyén szereplő LMP-s képviselőjelöltjük is bekerülne a debreceni közgyűlésbe.

Megtudtuk azt is: már nem lát esélyt arra, hogy a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás összefogással megállapodva egymás javára visszaléptessenek jelölteket annak érdekében, hogy egyes választókerületekben nagyobb eséllyel indulhassanak a Fidesz jelöltjével szemben: „Mindent megtettünk az együttműködés érdekében, most már azonban nincs sok értelme, így alakult.”

Egy polgármesterjelölti nyilvános vitában azonban benne lenne Kőszeghy: „Nagyon szeretném, akár élő adásban is. Gondolom, a helyi önkormányzati sajtó fogja kezdeményezni a polgármesterjelöltek vitájának megrendezését. Ám ha más nem lép ebben az ügyben, akkor mi meg fogjuk tenni. Természetesen csak akkor van értelme egy ilyen vitának, ha a regnáló polgármester is részt vesz rajta.”


Momentum, Jobbik, LMP, Kőszeghy Csanád Ábel

Koppányi Szabolcs

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...