Sokba kerül majd, de a forrásokat megteremtik a korrupció visszaszorításából – ígéri a debreceni baloldali ellenzék

Az önkormányzati választásokra szerveződött debreceni baloldali pártszövetség polgármesterjelöltje szerint az esetleges képviselőjelölti visszalépésekkel nehezebben verhetné meg az ellenzék a Fideszt, mint ha több ellenzéki jelölt van egy-egy választókerületben.


Varga Zoltán - DK
Varga Zoltán
Tóth Tamás

Kártyával építenének közösséget

Sajtótájékoztatót tartott Varga Zoltán, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás szövetség debreceni polgármesterjelöltje szeptember 11-én, a Fórum bevásárlóközpont előtt. A politikus a választási programjukban már szereplő „Debrecen-kártya” ötletéről beszélt. Kifejtette, hogy a debreceni lakosok számára különböző kedvezményeket (pl. gyógyfürdőbe szóló belépő) biztosító kártya elsődleges célja a közösségépítés lenne, Varga szerint ugyanis a legfontosabb feladata a következő városvezetésnek az, hogy erős, büszke, összetartó közösséget hozzon létre.

Hozzátette, hogy az általuk elképzelt kártyák évi egyszeri teljeskörű orvosi szűrővizsgálatot is biztosítanának a tulajdonosaik számára, ehhez pedig új CT és MRI diagnosztikai eszközöket is terveznek vásárolni. Varga Zoltán szerint mindez sokba fog kerülni a városnak, de a szükséges forrásokat biztosítani tudják, többek között a korrupció teljes visszaszorításával.


Varga Zoltán - DK

Tóth Tamás

Varga a másik ellenzéki tömbnek: dolgozni kell

Kérdeztük a polgármesterjelöltet az egyéni választókerületekkel kapcsolatos várakozásaikról. Mint mondta, a papírforma alapján egyetlen kerületet sem fog ellenzéki jelölt megnyerni, a papírformát azonban az élet felülírhatja. Szerinte ez történt a májusi európai parlamenti választáson is. Éppen ezért hisznek abban, hogy nyerhetnek valahol, konkrét kerületeket azonban mégsem nevezett meg, mondván, nekik minden választókerület egyaránt fontos.

Arra a kérdésünkre, hogy folytatnak-e tárgyalást a Momentum-Jobbik-LMP szövetséggel esetleges kölcsönös visszaléptetésekről, azt válaszolta, hogy a koordinált indulás a lehető legrosszabb stratégia, amit az ellenzék választhat. Szerinte az esetleges visszaléptetések csak rombolnák az ellenzék esélyeit a Fidesz legyőzésére. A Momentum-Jobbik-LMP hármasnak azt üzente: dolgozni kell, végezzék el ők is azt a munkát, amit a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás négyes már elvégzett.

Szintén a Debreciner kérdésére árulta el Varga Zoltán a kompenzációs listával kapcsolatos várakozásaikat: ha sok egyéni kerületben nyernek, akkor kevés listás helyet kapnak, ha kevés kerületben nyernek, akkor viszont sok helyet. Nem mondanak le egyetlen kerületről sem – hangsúlyozta Varga.


Varga Zoltán - DK

Tóth Tamás

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!