BEZÁR

Közösségi média

Három napon belül közös listát akar látni Debrecenben Varga Zoltán – másnak nincs értelme szerintük

Érvénytelenítené a „rabszolgatörvényt” az önkormányzati cégeknél, visszavenné az iskolákat, ingyenessé tenné rövid időre a belvárosi parkolást a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás választási összefogás programja.

Ízelítőt adott a választási programjából, illetve megmutatta a sajtónak az egyéni képviselőjelöltjeit a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás debreceni választási pártszövetség az augusztus 7-én tartott sajtótájékoztatóján. „Azért jöttünk, hogy bejelentsük, készen állunk” – kezdte Varga Zoltán polgármesterjelölt, a DK debreceni önkormányzati képviselője.


DK - MSZP - Párbeszéd - Szolidaritáa

Tóth Tamás

Elektromos buszokkal, erőművel a klímakatasztrófa ellen

Varga Zoltán úgy fogalmazott, hogy azért szövetkeztek az ellenzéki szervezetek, hogy megpróbálják kirántani Debrecent a „sógorság-komaság világából”. A polgármesterjelölt kijelentette, hogy mind a 23 választókerületben el fognak indulni a jelöltjeik, akiket bérből és fizetésből élő debreceni polgárokként jellemzett.

6 fejezetből és 30 pontból álló programjukat az ellenzék programjának nevezte. A várhatóan napokon belül nyilvánosságra kerülő szöveg szerint Vargáék Debrecent szociális, gondoskodó, európai nagyvárossá szeretnék tenni.

Több forrást szánnának a szociális gondozói hálózatra, külön kiemelte a Pallagi úti Idősek Háza fejlesztését.

Önkormányzati fenntartásba szeretnék venni a debreceni iskolákat, a pallagi nemzetközi iskolában pedig ingyenes képzést nyújtanának a debreceni tanulók egy részének.

Átvizsgálnák a város teljes ingatlangazdálkodását, és bérlakásprogramot indítanának.

Bevezetnék a Debrecen Kártyát, amely használatával a helyi lakosság kedvezményekben részesülne a szolgáltatóknál.

Hatalomra kerülésük esetén azonnal érvénytelenítenék a „rabszolgatörvényként” elhíresült munkatörvénykönyv-módosítást az önkormányzati cégek esetén, a multicégekkel pedig tárgyalásokat kezdenének szintén ezzel a céllal.

Az intermodális központ tervét teljesen újragondolnák, a Petőfi teret szeretnék megtartani közparknak.

A klímakatasztrófa ellen úgy vennék fel a küzdelmet, hogy az új buszbeszerzések során kizárólag elektromos járműveket vásárolnának, az áramellátást pedig azzal biztosítanák, hogy megvásárolnák a debreceni erőművet.

Zöld nagyvárost szeretnének kialakítani fásítással és közparkok létrehozásával, valamint azok gondozásával. Debrecen jelenlegi magas szállópor-koncentrációjával kapcsolatban Varga Zoltán azt mondta: „effektíve koszos a város”.

A parkolást a belvárosban az első 30 percre ingyenessé tennék mindenki számára azért, hogy minél több autó fordulhasson ott meg, valamint minél gyorsabban távozzanak onnan. A Kenézy-kórház parkolójában Varga szerint jelenleg „maffiaszerű pénzlenyúlás” folyik, éppen ezért az ottani rendszert minél hamarabb felülvizsgáltatnák.


DK - MSZP - Párbeszéd - Szolidaritáa
Megmutatták, de még nem mutatták be a képviselőjelöltjeiket
Tóth Tamás

Nem koordinálnak, de egy közös listában még benne lennének

A Debreciner kérdésére a polgármesterjelölt elmondta, hogy a programjukat és a jelöltjeik bemutatkozó anyagait hamarosan közzéteszik a Facebook-oldalukon. Szintén a mi kérdésünkre beszélt Varga Zoltán arról, hogy a Jobbik-Momentum-LMP szövetség újabb tárgyalást kezdeményező felhívására már megadta a választ, ami nem változott: a koordinációt nem tartják megoldásnak. Ellenjavaslatként azzal állt elő, hogy 3 napon belül egyezzenek meg a felek a teljeskörű összefogásban, ahol mindenki a résztvevő szervezetek nevei és logói alatt szerepelne közös listával, közös egyéni képviselőjelöltekkel és közös polgármesterjelölttel. Csak erről tárgyalnának tehát Vargáék.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...