BEZÁR

Közösségi média

Polgármestert és képviselőket is választanak – Szeptember 25-én lesz az időközi voksolás Derecskén

Azért kellett kiírni, mert a testület június 30-án bizalomhiányra és korrupciógyanúra hivatkozva feloszlatta magát.

A derecskei helyi választási bizottság július 7-i ülésén szeptember 25-re tűzte ki a városban tartandó időközi önkormányzati választást. Az indulni kívánó jelöltek augusztus 6-ától vehetik át az ehhez szükséges ajánlóíveket, ekkor indul a hivatalos választási kampány is. Az aláírásokat augusztus 22-én 16 óráig gyűjthetik.

Ahogy arról a Debreciner elsőként beszámolt, Derecske képviselő-testülete június 30-án oszlatta fel magát öt képviselő kezdeményezésére, akik közül hárman függetlenként, ketten pedig a Fidesz jelöltjeként szereztek mandátumot 2019-ben. Az eset országosan is egyedülállónak mondható, mivel az oszlatáshoz a képviselők és az ugyancsak fideszes színekben pozíciót szerzett Bordán Szabolcs polgármester és Ács-Dósa Mónika alpolgármester között feszülő ellentétek vezettek. A képviselők elsősorban a bizalom hiányával és a testület működésképtelenségével indokolták az új választás szükségességét, de korrupciós vádakat is felhoztak a polgármesterrel szemben.
Az oszlatásról történő szavazáson a Fidesz képviselői közül ketten nem vettek részt, tehát három különböző magatartást tanúsítottak a helyi kormánypárti (legalábbis 2019-ben még annak számító) politikusok.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...