BEZÁR

Közösségi média

Palkovics László: a Debrecen 2030 fejlesztési program sikerre van ítélve

A Debrecen 2030 elnevezésű komplex fejlesztési program sikerre van ítélve – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter pénteken a hajdú-bihari megyeszékhelyen, miután a város polgármesterével és a térség országgyűlési képviselőivel egyeztetett a tervezett beruházásokról – tette közzé ma délben az állami hírügynökség.

Palkovics László

Facebook

A Magyar Távirati Iroda által kiadott gyorshírben konkrétumok nem szerepelnek a mai egyeztetésről:

Palkovics László júniusban jelentette be, hogy a kormány – elsőként a nagyvárosok közül – jóváhagyta Debrecen 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját, amelynek célja, hogy a város Magyarország keleti régiójának központja legyen.

A mintegy 600 milliárd forint forrásigényű projekteket tartalmazó Debrecen 2030 program öt pillére a gazdaság, a közlekedés, az oktatás, a kultúra és a városfejlesztés – ismertette akkor a miniszter, jelezve, hogy az első, 2021 és 2023 közötti projektciklusban mintegy 50 milliárd forint költségvetési támogatást nyújtanak a városi és egyetemi infrastruktúra fejlesztésére.

Palkovics László most azt mondta: a teljes projekt sikerre van ítélve, soha nem állt még rendelkezésre annyi forrás, mint amennyit a 2021-től kezdődő európai uniós költségvetési ciklusban fejlesztésre fordíthatnak.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...