BEZÁR

Közösségi média

Hallgat a Debreceni Egyetem a Műszaki Kar HÖK-elnöke által említett bűncselekményekkel kapcsolatban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a Debreceni Rendőrkapitányságnak továbbította kérdéseinket.


Debreceni Egyetem műszaki kar

facebook.com/demkdualgepesz

Június 2-án írtunk arról, hogy a Debreceni Egyetem Műszaki Karán működő hallgatói önkormányzat közösségi oldalán megjelent egy Bihari Máté kari HÖK-elnök által írt levél, amelyben Husi Géza dékánra hivatkozva felhívja a hallgatók figyelmét arra, hogy az intézményben az elmúlt időszakban megnőtt a fegyelmi vétségek, köztük a bűncselekmények száma. „Ebben az évben volt már példa hivatalos dokumentum hamisítására, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakos megnyilvánulásra, lőszerrel való visszaélésre, fegyverrel való visszaélés gyanújára, számonkérések alkalmával csalással történő előnyszerzés kísérletére és előnyszerzésre, valótlan állítások tényként való bemutatására és abból előnyszerzésre” – olvasható a levélben, amelyet az erről szóló cikkünk megjelenése után töröltek a kari HÖK Facebook-oldaláról.


Debreceni Egyetem műszaki kar
Ez a poszt az eredeti helyéről nagyon gyorsan eltűnt
Facebook

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Debreceni Egyetem sajtóközpontját, eddig összesen háromszor küldtük el kérdéseinket nekik írásban, valamint számos alkalommal próbáltuk őket telefonon felhívni. Leveleinkre azonban az automatikus üzenetet leszámítva nem reagáltak, az egyetemi honlapon megadott számon pedig egyszer sem vették fel a telefont.

Az alábbi kérdéseket tettük fel az egyetemnek:

1. Mióta vannak a Műszaki Karon közbiztonsági problémák? Jellemző-e a fegyelmi ügyek számának növekedése más karokon is?
2. Pontosan hány ügy kapcsán indított fegyelmi vizsgálatot a Műszaki Kar? A feltételezhető bűncselekmények és szabálysértések közül hány esetben volt hallgató az elkövető?
3. Milyen lépéseket tett, illetve tesz a Debreceni Egyetem az intézmény oktatói, dolgozói, illetve hallgatói biztonságának garantálása érdekében?
4. Az egyetem vezetése minek tulajdonítja a fegyelmi ügyek számának jelentős emelkedését? Mit tesz ezek visszaszorítása érdekében?

A Debreciner cikke nyomán a témáról beszámoló Telex és Debreceni Nap szintén kereste az egyetemet, de a reagálásuk esetére ígért frissítések elmaradása alapján úgy tűnik, nekik sem válaszoltak.

Az állítólagos bűncselekményekkel kapcsolatban az egyetem nem adott ki sajtóközleményt, nem írt ezekről a honlapján és a Facebook-oldalán sem.

A törölt bejegyzés óta a Műszaki Kar hallgatói önkormányzata és a DEHÖK sem posztolt semmit a közösségi oldalára.

A Műszaki Karon történtek miatt kerestük a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot is, ahonnan június 3-án azt a reakciót kaptuk, hogy kérdéseinket közérdekű adatigénylés formájában továbbították a Debreceni Rendőrkapitányságnak.

Ajánljuk szíves figyelmedbe heti hírlevelünket, amiben legfontosabb publikációinkról és a Debreciner szerkesztőségének háttérmunkálatairól, kiadónk akcióiról adunk tájékoztatást! Itt lehet feliratkozni!

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...