BEZÁR

Közösségi média

AZ OLVASÓ ÍRJA

Távcső kell az elolvasásához

Haladva a digitális korral, a szöveg alatt egy QR-kód is található, de ahhoz, hogy valaki ezt az okostelefonjával beolvassa, létrára kell másznia.


Nagytemplom

Mr. Paparazzo

Tisztelt Debreciner szerkesztősége!

Elég gyakran elmegyek a debreceni Református Nagytemplom mellett, de csak nemrég fedeztem fel a képeken látható (a valóságban inkább nem látható) táblákat és feliratokat. Ezeket ugyanis olyan helyre tették ki, ahol nem sokan veszik észre, még ha direkt keresik, akkor sem. Körülbelül 2,5-3 méter magasan lettek a templom homlokzatára két oszlop közé felcsavarozva a villamossínek felé eső bejárati oldalon (a képen piros nyíllal jelöltem). De ha valaki megtalálja, akkor sem biztos, hogy el tudja olvasni a szöveget, mert olyan kicsi betűvel van ráírva az átlátszó üvegtáblára, hogy már-már távcső kell az elolvasásához. Érdekes, hogy haladva a digitális korral, a szöveg alatt egy QR-kód is található, de ahhoz, hogy valaki ezt az okostelefonjával beolvassa, létrára kell másznia. Vajon miért ide helyezték ezeket? Ki tudja..

Ezenkívül nem lehet nem észrevenni, hogy a templom állapota kezd leromlani, pedig csak öt éve, 2014-ben volt teljesen felújítva. Néhány helyen már hiányzik a burkolat, hullik a vakolat, kopik a festés és az oszlopok közötti rés is remek hulladékgyűjtőhelynek bizonyul, erre utal az itt lassan, de biztosan gyűlő szemét. A legcsúnyább rész a templom mögött az egyik sarokban látható, itt a galambürülék mellett a szemét is csúfítja Debrecen leghíresebb épületét.

Mr. Paparazzo


Nagytemplom

Mr. Paparazzo

Nagytemplom

Mr. Paparazzo

Nagytemplom

Mr. Paparazzo

Nagytemplom

Mr. Paparazzo

Nagytemplom

Mr. Paparazzo

Nagytemplom

Mr. Paparazzo

Köszönjük a fotókat! Másokat is biztatunk, ha van a debreceniek érdeklődésére számot tartó képük, akkor osszák meg velünk, küldjék el ide: szerkesztoseg_KUKAC_debreciner_PONT_hu! A beküldők inkognitóját tiszteletben tartjuk.

AZ OLVASÓ ÍRJA rovatunk további publikációi itt találhatók.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...