BEZÁR

Közösségi média

Csendes tiltakozás az állatkínzások ellen Debrecenben

Elég volt a védtelenek, jelen esetben az állatok elleni büntetlen bűntettekből Magyarországon. GALÉRIA és VIDEÓ.

NEM 825 – a megmozdulás időpontjára és az esztelen erőszak tagadására utaló „rendszámot” festettek egy papírautóra Debrecenben. Mintegy százan vonultak végig a Piac utcán vasárnap délután egy nemrég megkínzott, elpusztított kutyára emlékezve – illetve felhívva a figyelmet a magyar jogrendszer tehetetlenségére az állatkínzások büntetése kapcsán.


Állatkínzások elleni tiltakozás Debrecenben
Galéria: Állatkínzások elleni tiltakozás Debrecenben
Koppányi Szabolcs

Az Együtt Az Állatokért Állatvédő KHE és a Puli Állatvédő Egyesület volt a főszervezője annak a néma megemlékezésnek, amelyet Debrecenben – az országos eseménysorozat részeként – augusztus 25-én 16 órakor tartottak. A városháza elől indult a menet a főtérre, ahol több mint fél órán át álltak a résztvevők némán. A kezekben megkínzott állatok fotói, többen játékkutyákat húztak maguk után a kövezeten. Legelöl egy stilizált autó vonszolta maga után azt a játékkutyát, amelyik a balotaszállási esetben meghalt állatot személyesítette meg.

A szervezők előzetesen kértek mindenkit, hogy ezúttal kutyáikat ne hozzák magukkal, mivel a nagy melegben tartottak attól, hogy a sok állat esetleg galibát okozhatna. Ennek ellenére páran a főtéren kedvenceikkel együtt csatlakoztak a csendes demonstrációhoz – semmiféle atrocitás nem történt, sőt a kutyák életet vittek ebbe az egyébként szomorú közösségi kinyilatkoztatásba.

A végére az eső is eleredt, ám a felvonulók zöme maradt és jelezte: elég volt a védtelenek, jelen esetben az állatok elleni büntetlen bűntettekből Magyarországon. Voltak, akik megvitatták a tiltakozást kiváltó balotaszállási esetet, s néhányan úgy vélték, „biztosan úgysem kap semmilyen büntetést az elkövető, legfeljebb majd bolondnak nyilvánítják”. Ám mások szerint az országos megmozdulás eseményekkel is járhat a szigorúbb büntetések elérése terén.


Állatkínzások elleni tiltakozás Debrecenben

Koppányi Szabolcs

A két főszervező egyesület mellett megjelent a Beast Land – Akira Csoport/Cirmi Klán – Kaba és Berettyóújfalu állatmentése, a Civil Debreceni Állatmentők, a Hariel Alapítvány és Hajdúböszörményből a Pacsi Kutyamenhely Alapítvány is.


Állatkínzások elleni tiltakozás Debrecenben

Koppányi Szabolcs

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...