BEZÁR

Közösségi média

Ma is létezik ez a gyűlölet – A holokauszt nemzetközi emléknapjára

A másság nem bűn, azért nem lenne szabad büntetni a gyermeket.

Mottó: A gyűlölet ugyanúgy vonzó erő, mint a szeretet. Sir Terry Pratchett

Mottó 2: A szatíra arra van, hogy a hatalmat nevetségessé tegye. Ha olyan embereket nevetünk ki, akiket elnyomnak, az nem szatíra, hanem a folytatása annak, amit csinálnak velük. Terry Pratchett

Az ember aljassága határtalan, a tömegpszichózis alatt képes akár embertársai tömeges lemészárlására is. Ez mára már bizonyított tény.

Mindazok – akik legyenek most jobb- vagy akár baloldalon is a politikában -, tehát mindazok, akik elvakultan, teljes gyűlölettel, ordenáré módon ugranak nekem a közösségi médiában egy-egy tisztességgel megfogalmazott ellenvéleményem miatt (mindegy is, melyik oldalt kritizálva), tulajdonképpen a holokauszt okozóinak követői. Nem tisztelik a másik embert! Gyűlölik a másik embert! Nem azt nézik, hogy mit írt le, hanem azt, hogy ki írta. Ha egy cigány írta, és ráadásul még kritika is, akkor azt jól meg kell támadni, földig kell alázni. Már, ha hagyja magát. Ezek a követők nem okosak, csak elvakult hívők, akik azt hiszik, hogy így fejezhetik ki legjobban a hovatartozásukat, így bizonyíthatnak a vezetőiknek. Számukra ez a lojalitás. Legutóbb épp az ellenzéknél tapasztalhattam ezt meg. Ennek ellenére én ellenzéki maradok.


holokauszt - Horváth Ferenc


A holokauszt is így kezdődött! Nem tisztelték a zsidókat, a cigányokat, a melegeket!
Nem vették őket emberszámba. Irigyek voltak rájuk etnikai alapon és/vagy mélyen gyökerező utálat élt a szívükben irántuk. (Gondoljuk el: ha valaki nem tetszett, ráfogták, hogy homoszexuális, és vége is lett az embernek!) Mondvacsinált okokból elvették a vagyonukat (ha volt), mindenki előtt földig alázták a csecsemőktől az öregekig bezárólag őket. Majd a táborokban meg is öltek többmillió embert! Európa pedig csak nézte, vagy éppen segédkezett hozzá!

Nézte, mert félt. Nézte, mert nem akart a sorsukra jutni. Aktívan részt vett benne, mert túl sok volt az elfojtása és ki akarta adni magából a dühöt! (Ezért lőtte fejbe a nyilas házmester csak úgy a bérlőt, aki sokkal okosabb és kulturáltabb ember volt nála). Aktívan részt vett benne, mert inkább tartozott a kisebbségben lévő, de erős őrültekhez, minthogy hasonló sorsra jusson ő maga is. Az elfojtástól, a szégyentől, a tehetetlenségtől dühös lett, és már dühből ütötte azt, akit annak előtte még sajnált. Volt érve: élve akart maradni. Európa gyáván figyelte embertársaik szörnyű mészárlását.
Megjegyzés: A tengelyhatalmak szövetségesei közül Magyarország meg se várta a bevonuló német katonákat, már ezelőtt Budapesten zsidó-gettókat hoztak létre. Szégyen!


holokauszt - Horváth Ferenc

Akit pedig nem vesznek emberszámba, az ma is szabad préda. Ma is létezik ez a gyűlölet. Ma is minden zsidót gazdagnak látnak, ma is minden cigányt tolvajnak hisznek, ma is minden a másságát büszkén viselő embertől utálkozik a többség. Általánosítanak. Gyűlölködnek. Utálkoznak. Miközben az ő sorsuk sem valami fényes. Ma is létezik ez a gyűlölet. Európában valamennyire a periféria szorult a nácizmus, de például az Amerikai Egyesült Államokban több helyen eltűrik a neonáci ideológiát. Napjainkban a konföderációs zászló mellett megfér a náci „zászlószerűség” is (pl. Charlotteville 2017). Tehát a világ nem tanult a történtekből.


holokauszt - Horváth Ferenc

Ma is megteszik, hogy egy országgyűlési választást úgy befolyásolnak, hogy a gyermekvédelemről szóló törvény legutóbbi módosítását (mert csak a módosításról van szó, gyermekvédelmi törvény 1997 óta létezik) a kormány úgy adja elő, mintha a szülők jogai lennének számára fontosak, miközben erőteljesen küzd olyan emberek ellen, akik nem tehetnek róla, hogy azok amik, de büszkén vállalják! Igen, főként a melegek jogaikat sértik most meg súlyosan, erodálják az emberszámba vevésüket! Erodálják, mert Önök nem tudják, de például a hormonterápiát ma már az esetükben nem támogatja a magyar állam. Képzeljük el, hogy egy köztes állapotban lévő ember horribilis összegekért szerzi be magának a megfelelő gyógyszereket.

Mai hír: a francia parlament elfogadta azt a törvénytervezetet, amely bűncselekménnyé nyilvánítja az LMBTQ-emberek állítólagos gyógyítását, azaz a szexuális orientációjuk megváltoztatását célzó, úgynevezett konverziós terápiákat. Lám, másutt még vigyáznak is arra, hogy ne érje őket erőszak átnevelő célzattal. Sőt a zaklatásuk is tilos. Franciaország, Németország, Spanyolország és Málta másképp vélekedik az LMBTQ-emberekről való bánásmódról.

Persze senki nem gondolhatja komolyan, hogy olyan nagyon nyomulna bármelyik LMBTQ-s az iskolába mindenáron téríteni. Ott most mások térítenek! Szerintem ők is egyetértenek abban, hogy elsősorban a szülők felelősek a gyermekük neveltetéséért. A LMBTQ+ szervezetek inkább a szülőket próbálják meggyőzni arról, hogy a másság nem bűn, azért a gyermeket nem lenne szabad büntetni. Inkább csak akkor segítenek, amikor a szülő bántalmazza a gyermeket a mássága miatt, és a gyermek az utcára kerül.


holokauszt - Horváth Ferenc

Az elvetett mag kikelhet. Újabb gyűlölethullámot hozhat. A popkultúrában ugyanúgy burjánzik a zsidógyűlölet, ugyanúgy látni figurákat nagy fülekkel, akik harácsolók és gonoszak, ugyanúgy mennek a zsidó- és cigányviccek, ugyanúgy érződik a közösségi médiában egyes népcsoportok ok nélküli megvetése. Mindenféle retorzió nélkül. Aki nem lenne rasszista, az is azzá válhat a sok ok nélküli, sztereotíp ábrázolás miatt. Ez van.

Az átlagember azt hiszi, hogy megtámadták őt, és védekezik. Azokra szavaz, akik nyíltan belehazudtak a képébe, akik sok-sok közpénzmilliárdot elsíbolva ennek az országnak az újgazdag urai lettek. Azokra, akik közös ellenségképet kreálnak embertársaikból. Direktmanipuláció, jól tudják, mit csinálnak! Jól tudják, hogy sajnos az ellenzék sokszínű, sokrétű, és még most is gyenge. A követők között ott is sok az elvakult, gyűlölettel teli ember, a „potenciális” szavazó. Értük megy a küzdelem. A következmények pedig nem érdeklik őket, majd megoldják, ha tudják. Ha pedig mégsem, akkor még mindig jól megvezethetők egymás ellen az emberek! Ez minden politikus álma…

Ennek a folyamatnak véget kellene vetni, mert egyébként felesleges megemlékezni arról, ami történt, ha ma is hasonlóan gondolkodunk embertársainkról. Gondolkodjunk el erről! Talán ma éppen aktuális.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...