BEZÁR

Közösségi média

A SZEMEDNEK HIGGY!

Élővirágkarnevál – az eszközzel még vannak gondok, de legkevésbé azzal

Be-bejelentkezik innen-onnan, mond ezt-azt egy televíziós, aki a telefonjával élőzik különböző virágkarneváli eseményekről.

Ám ezt nem a saját személyes közösségi hálós helyén teszi, hanem az 50. Debreceni Virágkarnevál hivatalos Facebook-oldalán, vagyis részeként az eseménysorozat officiális kommunikációjának, marketingjének.

Nádasdi Anikó talán keveset készült erre a feladatra, próbaadásai nem nagyon lehettek, mert első alkalommal úgy élőzött közel 7 percen keresztül, hogy nem állította át a függőlegest vízszintesre, és kontrollja sem lehetett, mert nem szólt neki senki, hogy gond van.


virágkarnevál

Második alkalommal a köztemetőből jelentkezett be élőben, bár nem az eseményről, hanem utána. Itt is csinált furcsa dolgokat a kamerája. Is.

Nagyon nehéz élőben kerek mondatokat fogalmazva nem belegabalyodni a mondandóba. Szakmai profizmus szükségeltetik hozzá, koncentráltság, a konkrét eseményről háttértudás, illetve annak előzetes végiggondolása, miről is akar szólni az élő bejelentkezés.

A köztemetőből ezeket halljuk: „hihetetlen és szívet melengető helyszíne ez a virágkarneváli programnak”; „a múltra lehet építeni a jelent, és a jelenre lehet építeni a jövőt”; „Debrecen egyik, sőt az ország egyik legszebb ünnepe a virágkarnevál”; „a debreceni köztemetőben tehát most a lángok adnak fényt, hiszen a nap már annyira nem süt és a szél is eléggé fúj, tehát zord az időjárás, de azt gondolom, hogy az emlékek mosolyt csalnak mindenkinek az arcára. Bízom benne, hogy a következő napokban is találkozunk, ha nem itt, akkor valamelyik virágkarneváli eseményen.”

Még egy észrevétel: nem árt, ha az élő videós tudósítás képi világa gazdagabb a beszélő fejénél, ha már tudósítás akar lenni…

De ne nekünk higgyenek, hanem a saját szemüknek!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...