BEZÁR

Közösségi média

800

Kábulat

Nem elég az állandó cicaharc oltáspárti és oltásellenes körökben, ezt fejeli meg a nagyon hülye gárda, amikor nem járnak elől a jó példával, mert minek? Ez csak Magyarország.

Mottó: Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elveszítünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Robert Anthony Salvatore

Hosszú ideje nem pihent. Alárendelt mindent a célnak. Sokat telefonált. Még akkor is, amikor már megfürdött és mezítláb állt ki az ajtó elé, hogy közben elszívjon egy cigit. Írt, tárgyalt győzködött, olvasta a híreket. Már az agyára ment a vírus. Aztán most itt van betegen, és fogalma sincs, hogy átfázott talán, esetleg influenza vagy éppen utolérte a covid. Ma kideríti. Érdekes ez a betegség. Elmúltak az ízületi fájdalmai, csak éppen olyan lassú lett, mint a csiga, a feje szinte állandóan fáj, és többször volt láza is.


Horváth Ferenc

Horváth Ferenc archívumából

No, most aztán jönnek a tanácsok: ha lázas vagy, véged van, tuti covidos lettél. Minden tagod fáj, lelassultál, szárazan köhögsz, majd kiszakad a tüdőd… Hát nem. Oly sokat nem is köhög, ha igen, akkor inkább hurutos, mint száraz. Nem egy erény, de simán elszív egy nap most is 15-16 szál cigarettát. Ez itt nem a reklám helye, csak tényeket közöl. Issza a teát, mint a hülye, szedi a vitaminokat, tolja az aszpirint és néha a panadolt. Ennyi. Ma már talán jobb. Neki célja van. Ma is. Menni kéne begyűjteni az ajándékokat. Attól teszi függővé, hogy mit mutat a teszt.

Már teljesen meg van vadulva, azoktól a dolgoktól, amit hall. A cigányok kevésbé oltakoznak a szegregátumokban, és most sok közöttük a covidos. Úgy hallotta, Tiszavasváriban gyorsteszteket csináltatnak azoknak, akik elfogadják a segítséget. Ez igen szép dolog. Vegyük észre a jó intézkedéseket is.

Ózdon nagyon készülnek december huszonharmadikára, kell az erő. Kell az erő. Össze kell szednie magát, mihamarabb be kell szerezni az összes kelléket. A gyerekek betlehemezni is fognak, karácsonyfát díszítenek és énekelnek majd. Szép program. Kellenek lámpák, fáklyák, erősítő, hangfal, mikrofonok, hosszabbítók, asztalok. Kint lesznek a szabad téren. Mennyi ideig tarthat a rendezvény, számolt-e valaki a hideggel? Tea kell! A dobozok már megvannak, szatyrot még venni kéne, az a biztos. Mivel ragasszák fel a dobozokra, a Tumenca logóját? Mennyi idő lesz elkészíteni 5 település ajándékait 21-én, és valóban lesz-e rá mód, hogy név szerint sikerüljön? Futnak a gondolatai, és közben csendesen fáj a feje. Kell az a teszt! Gyártja a „B” terveket is, az agya szüntelen munkában van.

Hallgatja Falus doktor elemzéseit, és úgy érzi, nagyon, de nagyon oda kell figyelnie a csapatnak! Maszk, gumikesztyű, szabad tér. Megint eltorzítja az ünnepeket ez az átkozott vírus. A tudós ember arról beszél, hogy aki 6 hónapon túl kapta meg a második vagy a harmadik oltását, annak nagyon nem árt ismételni. Már csak az omikron miatt is. Oltani kell a gyerekeket is. Oltás oltás hátán. Hittel vagy hit nélkül. Ja, és 5 milliárd forint értékű PCR tesztről kiderül, hogy eleve nem ért semmit.


Horváth Ferenc
A fénykép egy évvel ezelőtt, 2020 decemberében készült
Horváth Ferenc archívumából

Semmi nem változott, semmivel sem vagyunk előrébb. Ugyanúgy, mint 2020-ban, állandó veszélynek vagyunk kitéve. Őrület.

Leszavazták az Igazságügyi Bizottságban az országgyűlési képviselők kötelező oltására vonatkozó javaslatomat – kezdi közleményét Bencsik János független (korábban jobbikos) országgyűlési képviselő. Bencsik már idén januárban Kásler Miklóshoz fordult, kezdeményezte, hogy az elsők közt vegyék fel az oltást, de a miniszter nem állt kötélnek. „Tudom, hogy képviselőtársaim az elmúlt tíz hónapban túlnyomórészt már beadatták a vakcinát. Most azonban itt lett volna az ideje, hogy egy jogi aktussal jelképesen is közösséget vállaljunk azokkal a honfitársainkkal, akik a járvány elleni küzdelem során felelősen jártak el, és bátorítsuk a kételkedőket. Azt szerettem volna, hogy az Országgyűlés legyen bátrabb, mint a kormány, amely a munkaadók vállára helyezte át a döntés súlyát a kötelező oltás ügyében. Célom az volt, hogy vállaljuk a felelősséget és a példamutatást. Ha egy bolti eladó vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltás, akkor a képviselők számára is annak kéne lennie. Sajnálom, hogy ezt végül sem a kormánypárti, sem az ellenzéki oldal egyetlen frakciója sem vállalta.”


Horváth Ferenc
A fénykép egy évvel ezelőtt, 2020 decemberében készült
Horváth Ferenc archívumából

Ennyit erről. Nem elég az állandó cicaharc oltáspárti és oltásellenes körökben, ezt fejeli meg a nagyon hülye gárda, amikor nem járnak elől a jó példával, mert minek? Ez csak Magyarország. Bezzeg, ha fájna a fejük, ha le lennének lassulva, ha lázasan aludnák át az éjszakáikat egy héten keresztül, és mondjuk, légszomj gyötörné őket, vagy köhögnének, mint a ló, esetleg a kórházi intenzíven kötnének ki, akkor talán nem akarnának felette állni senkinek a mi szolgáink, akik olyan nagyra vannak magukkal. Nem tudják, milyen az a kábulat, amit a vírus okoz.

Ne kezdjék el! Semmiféle oltás-elkötelezettségről vagy oltásellenességről még csak hallani sem akar már! Egyszerűen arról van szó, hogy fáj a feje, néha lázas is, de neki célja van, és 10 napja. Várják őket a szülők és a gyerekek! A bizonytalanság ürességet szül, lelassul az idő. Alig várja, hogy újra önmaga legyen! És az lesz!

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...