BEZÁR

Közösségi média

Közel háromszoros áron építtet extrémsport pályát Debrecen vezetése

Egy tavalyi előterjesztés szerint 213,4 millió forintból akarták kihozni, a közbeszerzés győztese azonban 620,6 millió forintot kér.

Debreceni közgyűlés - 2021. november 25.
Debreceni közgyűlés – 2021. november 25.
Polgár Tóth Tamás

Sürgősségi indítványt nyújtott be Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere a november 25-én ülésező közgyűlésnek, amelyben egy bölcsőde építéshez szükséges többletforrásokért való pályázás mellett azt is javasolja, hogy a testület a 2022-es költségvetés terhére vállaljon közel 500 millió forintos kötelezettséget, ugyanis a városnak jelenleg csak 126 millió forintja van a tócóvölgyi extrémsport-park kialakítására, miközben a közbeszerzés egyelőre meg nem nevezett győztese csak 620,6 millió forintért vállalja a beruházást. Papp László hozzátette az előterjesztésben: az önkormányzat forrásemelési kérelmet akar benyújtani az államhoz, ezért a bruttó 500 millió forintos kötelezettségvállalás a város szempontjából átmeneti jellegű, a szükséges pénzt uniós forrásból szeretnék előteremteni.

Az extrémsport pálya már évek óta tárgya a város közbeszédének. 2020. február 13-án Debrecen közgyűlése szintén Papp László előterjesztése alapján még arról szavazott, hogy az addig összegyűlt 133,4 millió forintos kerethez még pályázzon az Országos Bringapark Programra, sikeres pályázat esetén ugyanis 213,4 millió forint állna a város rendelkezésére a beruházás kivitelezéséhez. A polgármester indoklása szerint a pályázásra azért volt szükség, hogy a „Tócóvölgyi Extrémsport Park a kerékpározás és a kerékpár sport iránt érdeklődő lakosság igényeit minél szélesebb körben kiszolgálja és egy városi extrémsport komplexum jöhessen létre”.

Papp extrémsport-előterjesztését a fideszeseken kívül a Civil Fórum képviselői és Madarasi István (MSZP) is megszavazták, a DK és a Momentum önkormányzati képviselői tartózkodtak.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...