BEZÁR

Közösségi média

Elrendelte a kötelező maszkviselést Debrecen polgármestere valamennyi önkormányzati intézményben

November 16-án közölték, hogy november 16-tól viselni kell. A szomszédos megyeszékhelyeken még nem hoztak ilyen átfogó óvintézkedést.


Sajtószabadság - Debreciner
Rajtad múlik! Kattints a képre!
Debreciner

November 16-án jelent meg Debrecen önkormányzatának hivatalos honlapján az a tájékoztató, amely szerint mától, november 16-tól valamennyi önkormányzati fenntartású intézményben – így a polgármesteri hivatalban is – zárt térben kötelező a maszkhasználat. A közlés szerint erről az önkormányzat döntött. Ez alatt vélhetően Papp László (Fidesz) polgármestert érti a városházi kommunikáció.


koronavírus - Papp László
Egy évvel ezelőtt, 2020-ban már október végén maszkot öltött és népszerűsített Papp László polgármester
Facebook

„Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata szerint a jelenlegi járványügyi helyzetben a szabályok szigorú betartására van szükség annak érdekében, hogy a városban lassítsuk a járvány terjedését és megőrizzük az intézményrendszer működőképességét” – írják.

A 12 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, továbbá az autizmussal élők számára továbbra sem kötelező a maszkviselés.

MÉG NINCS VÉGE!

Itt olvashatók a Debreciner cikkei a koronavírus-járvány helyi aktualitásairól.

A tájékoztató szerint az önkormányzat javasolja a koronavírus elleni védőoltások felvételét, a már kétszer oltottak esetében a harmadik vakcinációt is.

Ahogy arról tegnap, november 15-én írtunk, az önkormányzati fenntartású Méliusz Juhász Péter Könyvtár a tájékoztatásban megelőzte a városvezetést, ők az olvasóiknak előre szóltak arról, hogy másnaptól maszkot kell viselni az épületeikben.

Íme a tavalyi polgármesteri videó:

A szomszédos megyékben még várnak

A környező megyeszékhelyek közül Békéscsaba, Miskolc, Nyíregyháza és Szolnok önkormányzatának hivatalos honlapját ellenőriztük, ilyen átfogó, a kötelező maszkviseléssel kapcsolatos rendelkezést azonban egyik város esetében sem találtunk. Miskolcon ugyan október 27-én kötelezővé tették a maszkokat, de csak az intézmények dolgozói számára, Nyíregyházán pedig november 15. óta kötelező a maszkhasználat az ügyfelek részére is, de csak a polgármesteri hivatal épületében.

Ha szeretnél hozzászólni, megteheted a Debreciner közösségi oldalán. Várjuk a véleményedet!

MI CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...