BEZÁR

Közösségi média

Visszaléptette Fábián Istvánt az MSZP–Párbeszéd Debrecen északnyugati választókerületében

A Debreceni Egyetem volt rektora helyett inkább a momentumos Szabó Bencét támogatják.


Szabó Bence
Szabó Bence
Facebook

Szeptember 10-én közleményt adott ki az MSZP–Párbeszéd szövetség, amelyben bejelentették, hogy több választókerületben is megegyezést kötöttek a Momentummal. Ennek értelmében az MSZP-Párbeszéd a Momentum három politikusát támogatja: a Győr-Moson-Sopron megyei 1-es OEVK-ban Rehó Tibort, a Hajdú-Bihar megyei 1-esben Szabó Bencét, a Vas megyei 3-asban pedig Pleva Dánielt. A Momentum cserébe két MSZP-Párbeszéd jelöltet támogat: a Békés megyei 4-es OEVK-ban Szelényi Zoltánt, a Fejér megyei 1-esben pedig Márton Rolandot.

A megegyezést azzal indokolták, hogy az érintett választókerületekben a leginkább támogatott, legrátermettebb, leghitelesebb jelölteket akarták megtalálni, és közösen támogatni.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Habár erről nem szól a közlemény, nyilvánvaló, hogy a pártok visszaléptetik a saját jelöltjeiket ott, ahol a másik formáció indulóit támogatják. Ez Hajdú-Bihar megyében azt jelenti, hogy a Debrecen északnyugati részét lefedő 1-es számú választókerületben az MSZP–Párbeszéd visszalépteti Fábián István kémikus professzort, a Debreceni Egyetem korábbi rektorát.

A döntés annak fényében meglepő, hogy a Párbeszéd éppen ma délelőtt tájékoztatta a Debrecinert arról, hogy Szabó Tímea, a párt társelnöke szeptember 15-én tervezett Debrecenbe látogatni, hogy Fábián mellett kampányoljon.


Fábián István
Fábián István
Koppányi Szabolcs

Megkérdeztük Fábián Istvánt, hogyan kommentálná a visszaléptetését. A volt rektor elmondta, váratlanul érte a helyzet, az MSZP–Párbeszéd szövetség minden előzmény nélkül közölte vele, hogy megvonják tőle a támogatásukat. A döntést tudomásul vette. A közleményben foglaltakkal kapcsolatban azt mondta: nem kellene összekeverni a népszerűséget és a hitelességet, mert ezt esetleg valaki sértésként élheti meg.

Az 1-es számú választókerületben az előválasztáson résztvevő jelöltek jelenleg:
Illés-Rácz Mariann (jelölő szervezet: Civil Fórum – frakció: Jobbik)
Pálinkás József (jelölő szervezetek: Jobbik, MMM, ÚVNP – frakció: ÚVNP/Jobbik)
Szabó Bence (jelölő szervezetek: LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd – frakció: Momentum)
Varga Zoltán (jelölő szervezet: DK – frakció: DK)

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...