BEZÁR

Közösségi média

Megtámadtak egy ismert budapesti aktivistát egy balmazújvárosi előválasztási aláírásgyűjtésen

Szabó Gábor „Tuareg” a város független polgármesterének, Hegedüs Péternek gyűjtött ajánlásokat az ellenzéki előválasztásra, amikor rá és társára támadtak. Az aktivisták feljelentést tettek.


Debreciner
Rajtad is múlik, meddig végezheti a dolgát a Debreciner. Kattints a képre!
debreciner.hu

Hegedüs Péter (független), Balmazújváros polgármestere, a szeptemberi előválasztáson a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú választókerületben a Jobbik, az LMP, az MMM, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd által támogatott jelölt augusztus 29-én a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a balmazújvárosi Bocskai utcai lakótelepen többen is megtámadták az aláírásgyűjtőit.

Telefonon értük el a polgármestert, aki a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy egy közismert budapesti aktivista, Szabó Gábor „Tuareg” volt a támadás egyik áldozata, aki ezt követően feljelentést tett a rendőrségen. Hegedüs úgy tudja, megtalálták a tetteseket, a kihallgatások pedig késő estig tartottak. A polgármester elmondása szerint volt előzménye az esetnek, az aktivistáit ugyanis korábban már verbálisan is inzultálták. Hegedüs a Debrecinernek arról is beszélt, hogy a közösségi médiában Fidesz-közeli csoportok napok óta arra buzdítják a balmazújvárosiakat: „takarítsák el” a városból az őt az ajánlásgyűjtés során segítő személyeket.


Szabó Gábor „Tuareg”
Szabó Gábor „Tuareg”
Facebook

„Maga az esemény rövid volt. Újváros lakótelepi részén gyűjtöttük épp az aláírásokat, mikor egy furgon elment mellettem. Kiszóltak belőle, én persze vissza, aztán egyikük kiszállt, és megkezdődött a szájkarate. Eddig semmi szokatlan, ám a fiatalabbnál elszakadt a cérna. Kinyitotta a vezetőülés oldali ajtót, és ütött”így írta le az eseményeket egy közösségi médiás bejegyzésben a megtámadott Szabó Gábor, aki saját bevallása szerint nem ütött vissza. Az aktivista beszámolója szerint ezt követően a támadója ráugrott, és levitte a földre. „Volt egy rövid birkózás, kiszabadítottam a jobbkezemet, és szóltam, hogy ha nem hagyja abba, akkor most már használni fogom. Felálltunk, akkor meg hátulról az idősebb – akiről kiderült, hogy az apja – fellökött” – számolt be az esetről a sértett.

Felkészülni, vigyázz…! Olvasd a Debreciner VÁLASZTÁS 2022 rovatát!

Szabó Gábor bejegyzése szerint ezt követően egy öt személyből álló „erősítést” hívtak a támadók, akik inkább lecsitították az agresszorokat. A bejegyzésből kiderült az is, hogy egy másik aktivistát fojtogatni próbáltak a furgonból kiszállók, így Szabó Gábor mellett ő is feljelentést tett a kiérkező rendőröknél.

A történtekkel kapcsolatban levélben kerestük a rendőrséget. Amint válaszolnak a kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTÉS!
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a Debrecinert arról tájékoztatta, hogy az üggyel összefüggésben a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság két helyi lakossal szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

Ez a videó az inzultus előtt napokkal készült az aktivistákról:

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...