BEZÁR

Közösségi média

VILÁGGÁ MENTEM

A következő nagy lépés egy tanya lesz

Nyeste Róbert egy igazi borsodi humorú, debreceni kötődésű, szívből nevető, amolyan a jég hátán is megélő ember, aki mindig a minőségre törekszik, legyen az egy kirándulás, a munka vagy egy finom étel.

Miért mentél el Debrecenből?

Eredetileg mezőkövesdi származású vagyok, 2006-ban költöztem Debrecenbe, majd később, 2013-ban Budapestre. Második otthonomnak tekintem mai napig a cívisvárost, sok szállal kötődöm oda.
Az élet hozta úgy, hogy a fővárosba kellett költöznöm, főleg a munka miatt. Viszonylag hosszú, közel egyéves tervezés előzte meg a költözést. Ki kellett találnom, hogy a korábban megszokott helyeket mivel fogom kiváltani, hova fogok menni bevásárolni, szórakozni, sportolni, vagy miként fogok munkába járni. Bár az akkori és a jelenlegi munkáltatóm is ugyanaz a cég, mégis egy kategóriával jobb pozícióba, egy vezetői állásba kerültem. Ez motivált nagyobb részben, hogy elhagyjam Debrecent 7 év után, azt a várost, ahol a felsőoktatási tanulmányaimat végeztem és ahol dolgozni is kezdtem.

Most mit csinálsz?

Jelenleg egy angol központú multi cégnél dolgozom, ami több országban, köztünk nálunk is jelen van: Debrecenben és Budapesten is. A beosztásom szerint afféle projektvezető vagyok, és főleg a Magyarországon lévő támogatócsoportok munkáját segítem elő azzal, hogy mindent összegyűjtök nekik a munkájuk megfelelő elvégzéséhez. Afféle háttérmunka ez, mégis sokat számít, legalábbis ilyen visszajelzéseket kapok, és élvezem is, amit csinálok. Szabadidőmben pedig főleg a kirándulásnak és a gasztronómiának hódolok, mindkét tevékenységhez megvan a megfelelő környezet és a lehetőségek is itt, ahol élek.


Nyeste Róbert


Mik a terveid a jövőre nézve?

Szakmailag szeretnék fejlődni az elkövetkező két-három évben, aztán pedig egy teljesen más irányban folytatni tovább az életemet. Középiskolás korom óta dédelgetett tervem egy saját tanya – vagy nyugati nevén farm – létrehozása és az odaköltözés. Az önfenntartás és a földművelés mindig foglalkoztatott, szeretnék kiszakadni általa a városi létből, és egy nyugodtabb, tervezhetőbb életet élni. Ha pedig működik az elképzelt modellem, szívesen bemutatnám másoknak is, akiket ez a fajta életmód érdekel. Ez lesz a következő nagy lépés az életemben.

Hogy érzed magad, jó döntés volt elmenni?

A közeli terveimet Debrecenben már nem tudtam volna olyan ütemben megvalósítani, ahogyan azokat akkor elképzeltem, innen nézve igen jó döntés volt. De mostani fejemmel már nem lettem volna olyan elhamarkodott és mindent annyira gyorsan akaró ember, így ezzel a mai gondolkodásmódommal már másképp csináltam volna, de nem bántam meg ezt az utat sem, amit eddig bejártam.


Mit tanácsolsz azoknak, akik tervezik az elindulást itthonról?

Alaposan gondolják át, miért akarják elhagyni szűkebb pátriájukat, és ahova mennek, ott hogyan fogják a korábban megszokott és komfortosnak tartott életvitelüket újra kialakítani.
Ha ezt a két dolgot szem előtt tartják, el tudják kerülni a honvágyat, vagy legalábbis nagyon könnyen kezelhetővé válhat számukra az otthonuktól való távollét.


Nyeste Róbert


Nyeste Róbert

Haza fogsz jönni? Mikor, miért?

Véglegesen biztosan nem költözöm vissza a korábban említett távlati terveim miatt, de évente kétszer-háromszor eddig is visszalátogattam Debrecenbe, és ezek után is vissza fogok. Szerencsére még mindig van sok barátom, aki ott él, nem hagyta el a várost. Emiatt is szeretek oda látogatni újra és újra.

VILÁGGÁ MENTEM című sorozatunkban olyanokat mutatunk be, akik hosszabb-rövidebb időre elhagyták Debrecent, illetve olyanokat, akik távolról érkezvén Debrecenben próbálnak szerencsét.

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...