BEZÁR

Közösségi média

Fudangate, avagy mit kíván a magyar nemzet?

A saját magyar testvéreinket üldözzük, ha hajléktalanná válnak, a sajátjainkat lakoltatjuk ki a házaikból, a sajátjainkat lenézzük, ha bajba kerülnek és munka nélkül tengődnek! Majd minket nem fognak országviszonylatban, mert mi magyarok vagyunk, igaz?!


Orbán Viktor Pekingben
Orbán Viktor Pekingben
miniszterelnok.hu

Mottó: Az egész létezés titka, hogy soha nem lenne szabad félned. Sose félj attól, mi lesz veled, ne számíts senkire. Abban a pillanatban, amikor elutasítasz minden segítséget, szabad vagy. Buddha

Nehéz lesz rövidnek lenni, hát slágvortokban szólok:

„A magyar kormány 2021. április 27-én stratégiai megállapodást kötött a kínai Fudan Egyetemmel, annak budapesti központjának létrehozásáról. A megállapodás értelmében a Fudan központja azon a ferencvárosi területen épülne fel, amelyikre korábban 8-10 ezer magyar felsőoktatási hallgató lakhatását biztosító Diákvárost tervezték. A Fudan-beruházás kivitelezésére a magyar állam több százmilliárd forint hitelt venne fel. A Diákváros kivitelezése része a Kormány, a Fővárosi és a Ferencvárosi Önkormányzatok 2019-ben kötött megállapodásainak. Ennek megvalósítását ellehetetlenítené a Fudan budapesti központjának megépítése.” Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere

„Klasszikus ellenzéki lufi. Agresszív amerikai birodalmi politikai megrendelés. Civilségükből megélő emberjogi, korrupcióellenes, sajtószabadságos aktivisták világszerte látványosan egyszerre mozdulnak, ha az euroatlantista világpolitikai illetékesek ezt úgy látják jónak. A lényeg, hogy a helyi közvéleményben gondoskodjanak arról, hogy a világpolitikai főgonosznak Oroszországot és Kínát lássák az emberek. Akit a Fudan egyetemben az egyébként nem is létező kommunista állampárti vonal zavar a legjobban, az ne várja el, hogy radikális balosok csatlakoznak akciójához, sőt azt se, hogy kussoljunk. Magyarországon napi szinten talicskázzák a közpénzt kifelé, igen gyakran a legnagyobb hülyeségekre szórva el azt. Stadionok, kisvasutak, kamu idegenforgalmi projektek százai vannak mögöttünk, az ellenzék a legtöbb esetben max morgolódott. Ezért némileg hiteltelen, hogy most amikor a világ egyik legmagasabb szintet hozó egyeteme települne ide, akkor kezdik ilyen erővel rángatni a vészharangot”. Részletek Kalmár Szilárd cikkéből: Miért nem megyek tüntetni és miért mondom, hogy „Welcome Fudan!”


Orbán Viktor Pekingben
Orbán Viktor Pekingben
miniszterelnok.hu

Fudan charta: A 36-os cikk részletezi a Fudan oktatóinak és dolgozóinak kötelességeit. A fentiek jegyében nem meglepő, hogy mi az első és ezért vélhetően legfontosabb kötelességük: kövessék a párt oktatási célkitűzéseit, tanulmányozzák és juttassák érvényre Kína oktatáspolitikáját, legyenek erkölcsösek, és tartsák szem előtt a szocialista alapértékeket.
Hiába a világ 34. legjobb egyeteme az 1905-ben még brit típusú magániskolaként számon tartott, és 1949-ben, a kommunista rezsim által államosított Fudan, Budapestre érkezése esetén az egyetemen tanítóknak és dolgozóknak bizonyos kínai törvényeket is be kellene tartaniuk, ami számos szakmai területen nagyon erősen korlátozná az elvárt tanszabadságot. Ez a feltétel pedig alapvetően különbözteti meg a Kínai Népköztársaságból érkező Fudant például a Soros György által alapított Közép-Európai Egyetemtől, ahol az amerikai regisztráció és amerikai diplomák és fokozatok kiadása ellenére is mindenben a magyar törvényeknek kellett az oktatási intézménynek megfelelnie. Budapest elhagyására is magyar törvényekkel kényszerítették az intézményt.
Részletek Miklósi Gábor: A Kínai Kommunista Párt hűséges káderképzője tart Budapestre, vagy egy nyugatos elitegyetem? című cikkéből.


Orbán Viktor Pekingben
Orbán Viktor Pekingben
miniszterelnok.hu

És akkor most álljunk meg az idézgetésekkel! Az egyszeri magyar ember elgondolkodik. Több mint egy évtizede egy harácskormány irányítja az országot. Ezernyi ügy, amelyek mentén hemzseg a korrupció gyanúja. Ezernyi EU-s forrás, ezernyi mutyi, és Magyarország egy, azaz egy százalékának akkora mértékű meggazdagodása, hogy az már önmagában is vérlázító. A kis Magyarország leggazdagabb embere néhány év alatt gazdagabb lett, mint az angol királynő vagy a Facebook kitalálója? Hát hogyan? És a többi? Mind gazdasági zseni, vagy csak az országunk kirablói? Melyik állítás az igaz?

Azt talán lehet igazolni, hogy Magyarország még soha nem volt úgy eladósodva más országok felé, mint mostanában! Nem a nyuszira, hanem a pandémiára fogják rá, de a tény, az tény: egy eladósodott ország vagyunk, egy banánköztársaság, ahol tulajdonképpen nem számít, hogy mit gondol az ellenzék, a kormány megy előre fejjel a falnak, a kormánytagok pedig vagy egyénileg, vagy a rokoni-baráti körökön keresztül szépen gazdagodnak. Sőt mi sem panaszkodhatunk, mert jobban élünk, mint 20 éve. Vannak útjaink, szép kocsink, házunk, lakásunk, hitelünk és adósságunk. Már akinek. Élünk. Sunyik vagyunk. Mert azért jól jön az a félpénz vissza a kormánytól, amit házfelújításra költünk, meg a többi kis kormányadomány, ami végül is az érdekeinket szolgálja. Már ha nem vagyunk benne abban a 3,5-4 milliós körben, akik döglődnek ebben az államban, csak vegetálnak. Írtam már róla nem egyszer!


Orbán Viktor Pekingben
Orbán Viktor Pekingben
miniszterelnok.hu

Ez az ország egy banánköztársaság jelenlegi állapotában. Itt minden úgy történik, ahogy a Fidesz akarja, ez az igazság. Nincs kontroll.

Egyéni vélemény következik: nem vagyok rasszista, csak realista, de ezért már a Facebook is fel akarta függeszteni a fiókomat gyűlöletbeszéd miatt, hát óvatosan fogalmazok. Minden olyan kicsiben, mint nagyban. Ha Magyarországon a behajtó fizetésképtelenség esetén képes a törzsadósságot (a tőkét) évi közel 23%-kal évente növeli törvényesen, amit a végrehajtó még megfejel a perköltséggel, az MBVK-nak járó jutalékkal, a saját költségeivel és jutalékával és kamataival, akkor ne éljünk már álomvilágban, hogy Kína vagy bármely más ország vagy hitelintézmény kamatmentesen biztosít majd Magyarország Kormányának pénzt. Nincs ilyen.


Orbán Viktor Pekingben
Orbán Viktor Pekingben
miniszterelnok.hu

„Alapvető probléma a kínai állami óriáshitelek vizsgálatánál, hogy jellemző módon 2014 óta az összes ilyen megkötött szerződést a legszigorúbb titkoktartási záradékkal látja el a hitelező fél, amelynek következtében szinte minden hitelfelvevő állam titkolózik a szerződés feltételeiről, annak részletei nem megismerhetők”írja többek között az azonnali.hu-n Tóth Csaba Tibor.

Van-é nekünk titoktartási záradékunk az 500 milliárdos kínai hitelekre, mert ne feledjük ám Kína és Magyarország között a vasutas történetet sem! Szerintem van. Budapest-Belgrád vasútvonal. Úgy kell a parasztnak, mint egy falat kenyér, meg ez a Fudan Egyetem is…
Tóth Csaba Tibor ír arról is, hogy bizony vannak országok, amelyek igen megbánták, hogy kínai hiteleket vettek fel. Nem is megyek jobban bele. Megbánták.


Orbán Viktor Pekingben
Orbán Viktor Pekingben
miniszterelnok.hu

Ha egy magánszemély rosszul méri fel a lehetőségeit, a befektetők és a törvényes uzsorások belehúzzák akár egy örökéletes magáncsődbe is. Ha egy ország teszi ezt, az ugyanúgy oltárira tud fájni évtizedekig vagy akár évszázadokig. Aztán mit kapnak az unokáink örökül? Adósságot? Csak legyen, aki rendbe rakja az országok közötti vitákat! Háborúzzunk? Kik vagyunk mi a közel 10 milliós öregedő társadalmunkkal? Egy államcsőd felé tartunk, de mosolygunk, meg kommunistáskodunk, meg utcanevekkel fricskázzuk a bennünket, a főpolgármesterünket és egy polgármesterünket megvetni sem kívánó kínai külügyminiszter orrát, meg tüncizünk, mert mi mást tehetnénk ellenzékben! Akkor, amikor egy Marshall-terv szerű gazdasági beavatkozás előtt állunk, amikor is olyan gazdasági befolyást szereznek mások az országunk felett, hogy ők fogják diktálni akár a politikát is. Még csak nem is európai országgal bankol a migránsellenes kormányunk, hanem egyből egy ázsiai gigaországgal, amelynek állampolgáraiból már jelen vannak Magyarországon a ruha- és cipőiparban mindenképpen és nagyon, sőt ellentüntetni is akarnak, vagy muszáj nekik. Márpedig Tibet, Hongkong, az ujgurok és az emberi jogok számomra még mindig fontosabbak, mint mások pénze! Még akkor is, ha Semjén vadász Zsolti azt mondja, hogy nem tehetünk az ujgurokért semmit!


Orbán Viktor Pekingben
Orbán Viktor Pekingben
miniszterelnok.hu

Magyarok! Kell ez nekünk! Hát mikor voltunk szabadok, könyörgöm? Hát mennyit termelünk mi magunk abból a GDP-ből, amivel a kormány vigéckedik? Mink van nekünk az országadósságunkon kívül, tessék mondani? 4 millió koldusunk, akiknek a megvonásaiból a tehetősebbek viszonylag elélnek? A saját magyar testvéreinket üldözzük, ha hajléktalanná válnak, a sajátjainkat lakoltatjuk ki a házaikból, a sajátjainkat lenézzük, ha bajba kerülnek és munka nélkül tengődnek! Majd minket nem fognak országviszonylatban, mert mi magyarok vagyunk, igaz?!

Üzletelni kell. Lopni, harácsolni nem kéne. Államközi kapcsolatok kellenek, de nem olyanok, ahol ez a szerencsétlen miniszterelnök mások szolgájává válhat, és belerángathat egy országot az államcsődbe vagy örökös szolgaszerepbe! Innentől kezdve számomra nem egy egyetem sorsa a lényeges, hanem egy ország sorsa. Magyarországé!
Ma lesz egy tüntetés Budapesten. Menjenek ki vagy kísérjék figyelemmel! Mindannyiunkról szól, nem csak egy egyetemről.

Horváth Ferenc írásai itt olvashatók: 800.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...