BEZÁR

Közösségi média

Pláza, tárulj! – A legtöbb üzlet kinyitott Debrecen bevásárlóközpontjaiban

Életbe lépett a négyzetméteralapú létszámkorlátozás, erre több esetben már a bejáratnál figyelmeztetnek. A fodrász- és borbélyszalonok többsége még zárva van.


Debreciner - egy százalék

debreciner.hu

Orbán Viktor miniszterelnök április 6-án a közösségi oldalán jelentette be, hogy már 2 millió 500 ezer magyar állampolgárt oltottak be legalább egy adag vakcinával, így elkezdődhet az ország újranyitása. Valójában egyszerre nyitunk és zárunk: mától, április 7-től kinyithattak azok az üzletek is, amelyek március 8. óta zárva tartottak, továbbá működhetnek azok a szolgáltatások, amelyeket a legutóbbi szigorításkor fel kellett függeszteni, sőt a lehetséges nyitvatartást is 21:30-ra, a kijárási tilalmat pedig 22 órára csúsztatta a kormány, ugyanakkor azt is elrendelte, hogy az üzletekben 10 négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat.


Debreceni bevásárlóközpontok a járványintézkedések enyhítésének első napján – 2021. április 7.
Galéria: Debreceni bevásárlóközpontok a járványintézkedések enyhítésének első napján – 2021. április 7. (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Polgár Tóth Tamás

Kíváncsiak voltunk arra, hogy Debrecen három nagy belvárosi bevásárlóközpontjában, a Debrecen Plazában, a Fórumban és a Malomparkban milyen arányban nyitottak ki szerdán az eddig zárva tartó üzletek, továbbá mennyire sikerül betartatni a négyzetméteralapú korlátozást, ezért ma délelőtt és kora délután megnéztük mindhárom üzletközpontot.


Debreceni bevásárlóközpontok a járványintézkedések enyhítésének első napján – 2021. április 7.

Polgár Tóth Tamás

Az általunk látottak alapján kijelenthetjük: az üzletek döntő többsége élt a lehetőséggel, a rendelkezésükre álló néhány órás felkészülési idő is elég volt számukra a nyitáshoz: fast fashion márkaboltok, konzolüzletek, könyvesboltok és cipőboltok várták a vásárlókat, legtöbbjük előtt egy papírlap figyelmeztetett rá: egyszerre csak korlátozott számú érdeklődő tartózkodhat odabent. A Fórumban és a Malomparkban elvétve, a Debrecen Plázában egy kicsivel több olyan üzletet is találtunk, amelyek rácsai ma még leengedve maradtak.


Debreceni bevásárlóközpontok a járványintézkedések enyhítésének első napján – 2021. április 7.

Polgár Tóth Tamás

A három bevásárlóközpont közül csak az egyikben, ott is egyetlen üzlet, az egyik nagy mobilcég ügyfélszolgálata előtt alakult ki ott jártunkkor kisebb sorban állás. Az általunk tapasztaltak alapján a négyzetméteralapú korlátozások betartása sehol sem került veszélybe, ám ez jórészt az üzletközpontokban tartózkodó vendégek szokásoshoz képest alacsonyabb számának volt köszönhető. Több esetben figyeltük meg, hogy egy-egy nagyobb, sok száz vásárló befogadására alkalmas üzlet bejáratánál biztonsági személyzet felügyelte a járványvédelmi intézkedések betartását.


Debreceni bevásárlóközpontok a járványintézkedések enyhítésének első napján – 2021. április 7.

Polgár Tóth Tamás

Ami a bevásárlóközpontokban, illetve közöttük sétálva szintén szembetűnő: a fodrász- és borbélyszalonok többsége ma még nem nyitott ki. Értelemszerűen a stabil ügyfélkörre építő, előjegyzések szerint dolgozó vállalkozók ilyen rövid idő alatt nehezebben, vagy egyáltalán nem tudtak alkalmazkodni a tegnap este bejelentett változásokhoz.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...