BEZÁR

Közösségi média

Parkban maszkban csókolózni: szabad!

Előzetese volt a most következő négy napnak a legutóbbi hétvége.

Kívánják a napot, a levegőt – abból is a frisset -, na meg a szabadság érzését a debreceni emberek is. A legutóbbi hétvégén, a kiváló időt kihasználva Nagyerdő szélén szerte sportoltak sokan, élvezve a városi zöldet. Ki egymaga, ki másik ember vagy házikedvenc társaságában. A már érezhető és élvezhető óvatos melegben andalítóan szólt egy gitár a sétányon, a büfék előtt is mindig állt valaki, aki vásárolt valami felüdítőt. Sétáló, futó, komótosan tekerő emberek mindenfelé.


Hétvége a Nagyerdő szélén, benne a covidban - 2021. március 28.
Galéria: Hétvége a Nagyerdő szélén, benne a covidban – 2021. március 28. (a képre kattintva megnyílik a galéria)
Koppányi Szabolcs

A vírus elleni arcmaszkot a Békás-tó környékén elég sokan hordták, attól távolabb kevésbé. Igaz, a központi résztől messzebb a népsűrűség is csökkent. Covid keltette hullámok ide vagy oda, az teljesen egyértelmű, hogy bezárni nem lehet az embereket. Az óvintézkedéseket pedig ki így, ki úgy tartotta be – néhányan semennyire. Ám nagy általánosságban úgy tűnt, hogy a többség beletörődve felbiggyesztette magára a fizimiskatakarót, amely mögül pislogtak a napfény felé, vagy akadt, aki gesztusértékű maszkpuszit adott a párjának.

A fák alatt őgyelegve beleakadhattunk kis és nagykutyákba is. Az egyiket ölbe kapta gazdája egy fotó erejéig, a másikat nehéz lett volna – a GAZDÁJA elmondta, most „csak” 55 kiló a barátságos óriás eb a lábánál, mert lábtörésből gyógyulgat, s lefogyott Momó, ám ha formában van, eléri a 85-öt.

Közeleg a húsvét, s a derűs idő kitart továbbra is. Meg négynapos hétvége is lesz. Újra lehet majd a zöldben fotoszintetizálni. De óvatosan!

CSAK veled együtt működünk. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert!
1 (egy!) ezer forint csak havonta. Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...