BEZÁR

Közösségi média

REGGELI FELES

Állati szurkolók

Nincs balhé, csak elbeszélgetés? Hogyan vették el a célszemély kedvét attól, hogy kutyákat rugdosson és nőket fojtogasson?

Egyes Facebook-posztok könnyen fel tudják tüzelni az olvasókat, mondhatni, az otthon kényelméből is úgy érezni ezek elolvasásakor, hogy a lájkolás támogatásával odasuhintottak a közmegvetés egy-egy tárgyának. Ez esetben arról a személyről van szó, akiről az RTL Klub forgatott Debrecenben nemrég.

Akkor én is hallottam erről az esetről, és elgondolkodtam, mi lenne a legjobb megoldás. A rendőrség jutott eszembe, mint akik ilyenkor érdemben el tudnak járni, de volt, aki azt javasolta, a mentőket kellene inkább értesíteni, mert orvosi kezelésre szorul az illető.

Majd tegnap jött a Facebookot felrobbantó fénykép.

A Szurkolók az állatkínzás ellen csapata igen megosztó. Egyesek szerint szükség van rájuk, mert kemények és fellépésük hiánypótló a magyarországi állatkínzások elleni harc terén. Mások szerint azzal, amit és ahogy csinálnak, megerősítik az állatvédőkről kialakult egyébként is sokszor negatív sztereotípiát, és ezzel egyáltalán nem használnak a magyarországi állatvédelem előmozdításának.

A kép alatt lévő kommentek között egy érdekes párbeszédre azért mindenképp felhívnám az olvasók figyelmét:


Szurkolók az állatkínzás ellen

Facebook

Először talán a helyesírás botladozása és a koherens, érthető közlendő hiánya tűnhet fel. Aztán el lehet azon gondolkodni, hogy akinek ilyesféle kommunikációs nehézségei vannak, az vajon hogyan is kommunikálna egy állatkínzóval? Vagy úgy bárkivel? Hogyan adná át a felelős állattartásról szóló üzenetet? Bár ne legyek rosszmájú, biztosan a telefonja tréfálta meg. De akkor meg ott az igénytelenség problémája, hogy egy nyilvános felületen nem bánja, hogy ilyen módon kerül ki a közlendője?

Aztán jön a csoport válasza, hogy ugye nem a balhé érdekel? Ezek szerint balhézni járnak a szurkolók elbeszélgetés címen? És ha megnézzük a képet, 9 ember végül is körbeállt egy férfit, aki ült a padon, a szurkolók egyike még a padra is felállt, hogy ezzel is a megregulázandó férfi fölé magasodhasson.


Szurkolók az állatkínzás ellen

Facebook

Lehet, csal a szemem, de mintha ökölben lenne a keze az egyik feketének. Tehát nincs balhé, csak elbeszélgetés? Hogyan vették el a célszemély kedvét attól, hogy kutyákat rugdosson és nőket fojtogasson?

Olvastam nemrég egy történetet, amelyben egy fiatal srác azért nem követett el a szülővárosában bűncselekményeket, mert nagyon elverték miatta egyszer. De más városban folytatta persze, csak otthon nem, nehogy még egyszer elverjék.

Tehát mégis honnan az a gondolat, hogy ha jól ráijesztenek egy ilyen emberre, akkor majd soha többé nem fog senkit bántalmazni? Bármikor megtörténhet az, hogy ennél még erőszakosabban lép fel, csak lehet, legközelebb nem az Újkertben, hanem a Tóciban vagy esetleg Tégláson, vagy más helyen, ahol épp megfordul.

És félreértés ne essék, amit tett ez a férfi, azt a messzemenőkig megvetem és magam is úgy vélem, büntetést érdemel, de nem ilyen módon. Azért nem ilyen módon, mert az efféle önbíráskodás gyakorta olaj a tűzre. És ki tudja, hol fog újra fellobbanni. Akkor is ott teremnek majd pikkpakk a szurkolók?

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...