BEZÁR

Közösségi média

Így lett Harunából Coulibaly – Hozta a kötelező győzelmet a DVSC az albán csapat ellen

A Loki dicsérete, hogy ilyen rossz játékkal is magabiztosan verte egy olyan nemzet egyik élcsapatát, amely feltörekvőben van az európai foci rangsorban – bár azért nem tőlük fél a kontinens elitje.

Mondjuk, ha az első félidőben az albánok kapufája bemegy, vagy a három hazai gól közül egy-kettő nem olyan szerencsés – kellett hozzá a vendégek kapusa is -, talán nem ugrált volna annyit végül a publikum. Merthogy a gól ugraszt talpra egyedül, amúgy a debreceni közönség ultrákon kívüli része kényelmesen végigszotyizza a meccseket, na, meg olykor véleményt alkot, s közzé teszi.

A DVSC – Kukësi Európa-liga selejtező párharc első meccsét a debreceni Nagyerdei Stadionban a folyamatos sörhozás, az albánok fetrengései, az okostelefonozás, a szotyihegyek, illetve Herczeg András edző partvonal melletti – már megszokott – gesztikulációi jellemezték.


DVSC–FK Kukësi 3–0, Nagyerdei Stadion, 2019. július 11.
Galéria: DVSC–FK Kukësi 3–0, Nagyerdei Stadion, 2019. július 11.
Koppányi Szabolcs

A nézők félig megtöltötték a lelátót, s ez a nem mindennapos létszám a debreceni közlekedésben is megmutatkozott. Az egy dolog, hogy továbbra is a tilosban parkolnak sokan a stadion védett környékén, de erre most nem térünk ki. Ugyanakkor a stadionba kijutás már érdekes volt, hiszen a meccsjeggyel rendelkezők ugyebár ingyen utazhatnak a villamoson, ám ha a DKV nem követi rugalmasan azt, hogy már a meccs délelőttjén olvasható volt egyes fórumokban, hogy 10 meg 13 ezer nézőt jósoltak, nos akkor hiába az ingyenesség, ha nincs sűrűség. Mármint a járatokban. Az egy dolog, hogy csütörtökön 18 óra után minimum megduplázhatták volna a villamosok számát a Nagyerdő irányába, de ha még ráadásul nem is a régebbi kékeket, hanem az újabb, s nagyobb sárgákat osztották volna be nagyobb számban, teljesen elaléltunk volna. Volt, akinek ki kellett hagynia egy-két szerelvényt, mert egyszerűen nem fért fel rá – s akkor még mindig nincs szó telt házról a mérkőzésen!


DVSC–FK Kukësi 3–0, Nagyerdei Stadion, 2019. július 11.

Koppányi Szabolcs

A stadionnál aztán viszonylag gyors bejutás után megrohamozhatta mindenki a sörcsapokat, és aki lemaradt a meccs elejéről, mivel sokat kellett várnia, az meg kellett elégedjen a pult feletti képernyőkkel.

Az első félidő katasztrófa volt – a játékot illetően. Az rendben van, hogy részben új csapatot épít a Loki, de amikor látványosan és egymás után 5-6-szor métereket tévesztenek a passzok, fejesek, az a szurkolót is lehúzza. A vendégek energikusabbak voltak, de ők sem igazán fociztak, inkább gyürkőztek a csapatok a mezőnyben, nagyon kevés valódi gólszerzési lehetőséggel előrukkolva.


DVSC–FK Kukësi 3–0, Nagyerdei Stadion, 2019. július 11.

Koppányi Szabolcs

A második játékrészre az albánok lelkesedése alább hagyott, a Lokiban pedig friss erőként bevált a kispadról beszálló új igazolás, a 190 centis nigériai tank, Haruna Garba, aki nemcsak szerencsés gólt szerzett, de folyamatosan molesztálta a vendégek védőit.

A lelátó népe persze még szokja az új neveket, s akit egyelőre nem tud beazonosítani, annak ad a régiek közül. Így lett Harunából Coulibaly például..


DVSC–FK Kukësi 3–0, Nagyerdei Stadion, 2019. július 11.

Koppányi Szabolcs

Ezután már lendületesebb volt a DVSC, mint ellenfele, és az első félidő alapján nem várt különbséggel nyert, Varga Kevin két további góljának, illetve kicsit az albánok gyámoltalanságának is köszönhetően. A szurkolók örültek, fogyott a sör, repült Lulu bácsi magja a levegőbe.

Európa-liga 1. selejtezőforduló, első meccs

DVSC–FK Kukësi 3–0 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 10250 néző. Vezette: Gishamer (Riedel, Jabanovic – osztrákok)

DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 89.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Szécsi – Takács (Garba, 52.), Trjuics (Csősz, 88.)

Kukësi: Frasheri – Kitanovski, Cuculi, Teqja, Rumbullaku – Limaj, Ethemi (Cyrbja, 72.), Musolli, Rroca (Musta, 76.) – Shkurtaj, Rama

Gól: 1-0 Haruna (52.), 2-0 Varga K. (77.), 3-0 Varga K. (83.)

Sárga lap: Cuculi (38.), Limaj (67.), Musolli (73.), Teqja (75.), Kitanovski (91.)


DVSC–FK Kukësi 3–0, Nagyerdei Stadion, 2019. július 11.

Koppányi Szabolcs

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...