BEZÁR

Közösségi média

Karácsonyhoz közeledve járványidőben – Ma a második gyertya következik a debreceni városi adventi koszorún is

Az egyik alpolgármesteré és egyházi személyeké a megtisztelő feladat Debrecenben. Nagyváradon a tanítók és tanárok képviselője gyújthatta meg a második gyertyát.

Mint arról beszámoltunk, egy héttel ezelőtt Debrecenben a város polgármestere és három egyház itteni vezetője hozta el a várakozás és a remény fényét. Debrecen testvérvárosában, Nagyváradon advent első vasárnapjának előestéjén egy mentős orvos gyújtotta meg az első gyertyát a nagyváradi székesegyház előtt felállított adventi koszorún.


advent
Fellobban az első gyertya lángja Debrecenben és Nagyváradon
Facebook

A debreceniek – a ma délutáni zártkörű, ám interneten követhető eseményen
– követik a korábbi évek itteni adventi koreográfiáját, egy városvezető (Puskás István kulturális alpolgármester) és egyházi személyek (Asztalos Richárd evangélikus lelkész és Sipos Barnabás ortodox pap) mondják el ünnepi gondolataikat és gyújtják meg a remény gyertyáját 17 órakor, majd a Debreceni Advent Facebook-oldalán
17.30 órától a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatóinak és oktatóinak ünnepi koncertje lesz látható.


Advent - Nagyvárad
Gyertyagyújtás Nagyváradon advent második vasárnapjának előestéjén
Facebook

A pandémiára irányítva a figyelmet a koronavírus-járvány idején nagy szolgálatot tevők munkáját megköszönve a nagyváradi római katolikus székesegyház előtti téren felállított adventi koszorú második gyertyáját a tanügyi dolgozók gyújtották meg advent második vasárnapjának előestéjén, az imákat pedig a tanítók, a tanárok, a nevelők és a szülők szándékára fogalmazták meg.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...