BEZÁR

Közösségi média

Mégsem tartja meg az átalakított gólyabálokat a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata

A járványügyi helyzet jelentős romlásával indokolták a döntésüket. Négy nap alatt döntöttek a lefújás mellett.

Ahogy arról a Debreciner is hírt adott, szeptember 30-án tájékoztatta a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata (DEHÖK) a felsőoktatási intézmény diákjait arról, hogy a járványhelyzet miatt a hagyományos formában idén nem tudják megtartani a gólyabálokat, ezért feldarabolják azokat több, maximum 500 résztvevős, „gólyaavató” névre keresztelt rendezvényre.


Debreceni Egyetem - gólyabál - 2011
Gólyabál a Debreceni Egyetemen 2011-ben
Facebook

A DEHÖK másnap már arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy nem bulizhatnak az egyetem főépületében, mindegyik estet a Lovardában rendezik meg. Az október 4-én (tehát mindössze négy nappal a meghirdetést követően) a hallgatóknak kiküldött, szerkesztőségünkhöz is eljutott rövid Neptun-üzenetben azonban már arról írnak, hogy „a járványügyi helyzet jelentős romlása miatt a Debreceni Egyetem Rektori Vezetésével egyetértésben” mégsem rendezik meg az átalakított programot sem. A megvásárolt jegyeket október 6-án 10 órától válthatják vissza az egyetemisták a jegyvásárlás helyszínén.


Koronavírus – 2020. október 5.
2020. október 5.
koronavirus.gov.hu

Maszkban, távolságtartással kellett volna bulizniuk

A járványhelyzet miatt már eleve korlátozottabb formában megtartani tervezett estek 2019-hez képest két órával hamarabb kezdődtek volna, két órával hamarabbi zárás mellett. A DEHÖK előzetesen azt hirdette, hogy maszkban, távolságtartással lehet részt venni a gólyaavatókon, ezt azonban nehéz elképzelni egy olyan rendezvényen, ahol vacsora és tánc is szerepel a programok között. A járványügyi szabályoknak megfelelően az italpultot egyébként 23 órakor tervezték bezárni, de éjjel 2 óráig mulatozhattak volna az egyetemisták.


Sajtószabadság - Debreciner

Debreciner

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...