BEZÁR

Közösségi média

A többség nem változtatna a Csokonai Színház előtti kis parkon

Nemrégiben egy látványvideót mutatott be a Facebook-oldalán Papp László debreceni polgármestert arról, milyen lesz kívül-belül a Csokonai Színház az oly’ régóta várt felújítási munkálatok után. Sokan megdöbbentek.

A tervek szerint a színház épületének Kossuth utcai frontja szögletesebbé és „sematikusabbá” válik az erkély motívumait ismétlő kőlábazat és az egykori öntöttvas kerítés egyetlen darabjának eltüntetésével, a növényzet gyérítésével. Ha csak kisebb területen is, de megint drasztikus városképi átalakításra készül Debrecen vezetése, amiről nem kérdezték meg a debreceniek véleményét.


Csokonai Színház
Ilyenre tervezték át a Csokonai Színház előtti területet

A Debreciner a múlt héten megkérdezte olvasóit, mi legyen a Csokonai Színház előtti parkkal. Maradjon-e meg a mostani formájában vagy alakítsák át a tervek szerint? A négy napig tartó szavazás tegnap éjjel lezárult.

Összesen 1379 szavazat érkezett, 378-an úgy vélik, hogy a látványtervben mutatott változat építendő meg, 1001-en pedig arra voksoltak, hogy inkább maradjon meg a mostani formájában a Csokonai Színház előtere. (Egy IP-címről csak egyszer lehetett voksot leadni.)

Az eredmények alapján úgy véljük, helyes lenne, ha a debreceni városvezetés ismét megfontolná, mit tesz a Kossuth utcán.


Csokonai Színház
Így mutat most

A megosztása fontos!

Kérjük, válasszon előfizetési vagy támogatási lehetőségeink közül!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További olvasnivalók...